Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 1 meterHet is absoluut niet zo dat een aanbouw of een uitbouw altijd groot moet zijn, in tegendeel. Veel mensen kiezen er namelijk voor om een dergelijke uitbreiding van hun woning te voorzien, gewoon omdat ze iets opener willen leven of omdat ze bijvoorbeeld meer lichtinval willen in hun huis. Wanneer dit eveneens geldt voor jou kan je er perfect voor kiezen om een aanbouw of uitbouw van 1 meter te plaatsen. Een dergelijke aan- of uitbouw is financieel zeer interessant geprijsd en daar komt bij dat ze ook nog eens vrij eenvoudig realiseerbaar is. Ben je ook geïnteresseerd in de plaatsing van een aan- of uitbouw bij je huis? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de mogelijkheden en de kosten die hieraan verbonden zijn.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 1 meter?

In eerste instantie zal je, je uiteraard de vraag stellen hoeveel een aanbouw of uitbouw van 1 meter nu precies kost. We kunnen op dit vlak eigenlijk alleen maar een bepaalde, gemiddelde kostprijs aangeven. Deze prijs kan worden gebruikt als een indicatie, maar er kan in de praktijk altijd vanaf geweken worden. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat het prijskaartje wordt beïnvloed door onder meer de materialen waar gebruik van wordt gemaakt evenals de afwerking die wordt gerealiseerd.

Soort aanbouw / uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw van 1 meter Tussen 16.500 & 18.500 euro
Uitbouw van 1 meter Tussen 14.000 & 16.000 euro

De kosten die staan weergegeven in bovenstaande prijstabel zijn richtprijzen inclusief niet alleen de BTW, maar ook de plaatsing. In de basis is een uitbouw van 1 meter een klein beetje voordeliger in vergelijking met een aanbouw. Ook hiervoor geldt echter dat de constructie evenals de materialen een niet onaanzienlijke invloed kunnen hebben op het totale kostenplaatje dat wordt aangerekend.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 1 meter

Wat de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 1 meter betreft moet er rekening worden gehouden met drie elementen. De materiaalkost is de grootste en kan in het slechtste geval zelfs zo’n 62 procent in beslag nemen. De tweede grootste kostprijs is terug te vinden in de arbeidskosten waarvoor je zo’n 36 procent moet betalen. De overgebleven 2 procent moet worden betaald voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 1 meter kunnen beïnvloeden

Het is niet meer dan normaal dat je met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw 1 meter verschillende keuzes voorgeschoteld zal krijgen. Jouw antwoord op deze keuzes zal uiteindelijk een niet onbelangrijke invloed hebben op de eindfactuur voor jouw aanbouw of uitbouw. De meest doorslaggevende keuzes waar je absoluut rekening mee dient te houden zijn de volgende:

Keuze 1: Het materiaal van je aanbouw/uitbouw 1 meter

Een aanbouw/uitbouw 1 meter bestaat vandaag de dag in tal van verschillende uitvoeringen. We onderscheiden op dit vlak dan ook een aantal materialen waar gebruik van kan worden gemaakt. Je kan er wat dit betreft voor kiezen om gebruik te maken van hout of kunststof, maar ook aluminium is een steeds populairder wordend materiaal. De kostprijs die je op het einde van de rit zal moeten betalen voor jouw aanbouw/uitbouw 1 meter is altijd voor een niet onaanzienlijk deel afhankelijk van het materiaal. Wil je er zeker van zijn dat je op dit vlak zo weinig mogelijk voor je aanbouw/uitbouw 1 meter dient te betalen? Dan is kiezen voor hout wellicht de voordeligste optie.

Keuze 2: Prefab of maatwerk constructie

Voor zowel een aanbouw als een uitbouw van 1 meter kan er worden gekozen voor een maatwerk of voor een prefab constructie. Beide type bouwwerken beschikken over hun eigen, specifieke voordelen. Kiezen voor een prefab zorgt er voor dat er behoorlijk wat moet worden ingeboet op vlak van keuzevrijheid, maar daar staat tegenover dat je al snel gemiddeld zo’n 2.000 euro kan uitsparen. Heb je evenwel heel wat concrete, strikte eisen en wil je daar liever niet van afwijken? Dan zal alleen een maatwerk constructie voor jou de oplossing bieden.

Keuze 3: Eventuele opties

Er zijn verschillende opties die gerealiseerd kunnen worden voor jouw aanbouw/uitbouw 1 meter. Je kan hierbij denken aan het plaatsen van de elektriciteit, het voorzien van een eventuele schuifpui, het aanleggen van centrale verwarming en ga zo maar door. Ondanks het feit dat deze opties lang niet voor iedereen even belangrijk zullen zijn is het wel zo dat ze het comfort in je aanbouw of uitbouw aanzienlijk kunnen verbeteren. Uiteraard gaat elke optie gepaard met een zekere meerprijs, maar kan je deze drukken door zelf de werken uit te voeren. Hierdoor kan je heel wat opties tegen een scherp prijskaartje laten realiseren.

Interessante bespaartips

Ondanks de beperkte afmetingen van een aanbouw/uitbouw 1 meter moet het gezegd dat er nog steeds niet onaanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. Om er zeker van te zijn dat een dergelijke aanbouw of uitbouw voor iedereen financieel zo toegankelijk mogelijk kan worden gehouden hebben we enkele zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor hout of kunststof. Wil je er zeker van zijn dat je aanbouw/uitbouw 1 meter niet nodeloos duurder zal uitvallen dan strikt noodzakelijk is? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om deze te laten realiseren uit kunststof of hout. Beide materialen staan er om bekend financieel zeer interessant te zijn terwijl met name kunststof ook nog eens bijna geen onderhoud vereist. Beide materialen kunnen bovendien perfect in de kleur van je keuze worden gestopt of aangekocht.
  • Doe de afwerking van de aanbouw of uitbouw 1 meter zelf. De realisatie van de constructie van je aanbouw/uitbouw 1 meter is één ding. Het spreekt echter voor zich dat ze ook nog moet worden afgewerkt. Deze afwerking kan je uitbesteden, maar wanneer je er op bent gebrand om de kosten zo laag mogelijk te houden is het doorgaans interessanter om dit voor je eigen rekening te nemen. In de praktijk kan je hierdoor werkelijk een zeer mooi geldbedrag uitsparen.
  • Recht op kwantumkorting? Vooraleer een aanbouw of uitbouw realiseren doe je er altijd goed aan om je buren hiervan op de hoogte te brengen. De kans bestaat dat zij vervolgens zullen aangeven ook wel geïnteresseerd te zijn in de bouw van een aan- of uitbouw 1 meter. Is dat het geval. Besteed de opdracht dan uit aan hetzelfde bedrijf en jullie kunnen beiden misschien zomaar rekenen op een kwantumkorting van 10 procent!

Bespaar tot 30% (extra) op de kostprijs van jouw aanbouw/uitbouw 1 meter

Wil je graag het prijskaartje van je aanbouw/uitbouw 1 meter nog een beetje extra drukken? Dat is geen probleem. Wist je bijvoorbeeld dat het altijd de moeite waard is om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven die een dergelijke aanbouw/uitbouw 1 meter voor jou kunnen realiseren? Door dit te doen zal je er zonder enig probleem altijd de goedkoopste prijs tussenuit kunnen halen. In de praktijk kan je hierdoor zonder al teveel problemen een besparing realiseren die tot wel 30 procent kan bedragen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil