Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten aanbouw/uitbouw 7 meterEén van de eerste keuzes die je zal moeten maken met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw is de diepte waar deze over dient te beschikken. Op vlak van diepte kan je een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Een steeds populairder wordende diepte is bijvoorbeeld 7 meter. Dit lijkt op het eerste zicht zeer aanzienlijk (en toegegeven, het is reeds een behoorlijke aanbouw of uitbouw), maar ze zorgt er wel voor dat er een zeer mooie toevoeging aan je huis kan worden gerealiseerd. Ben jij dit ook van plan, maar wil je in eerste instantie meer duidelijkheid hebben over de kosten die er aan verbonden zijn? In dat geval is de onderstaande informatie voor jou ongetwijfeld zeer interessant te noemen.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 7 meter?

Het spreekt voor zich dat een diepte van 7 meter voor de realisatie van een aanbouw of uitbouw reeds alles behalve onaanzienlijk is. Gezien het feit dat een aanbouw of uitbouw sowieso reeds niet bepaald voordelig is, is het dan ook helemaal niet moeilijk om in te zien dat er voor een constructie met een diepte van 7 meter een behoorlijke som betaald zal moeten worden. Hoeveel deze som precies is wordt min of meer duidelijk gemaakt door middel van de prijzen in onderstaande tabel.

Type aanbouw/uitbouw 7 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 7 x 2 = 14 vierkante meter Tussen 25.900 & 32.900 euro
Aanbouw/uitbouw 7 x 3 = 21 vierkante meter Tussen 34.350 & 42.500 euro
Aanbouw/uitbouw 7 x 4 = 28 vierkante meter Tussen 45.750 & 60.900 euro
Aanbouw/uitbouw 7 x 5 = 35 vierkante meter Tussen 57.250 & 69.900 euro
Aanbouw/uitbouw 7 x 6 = 42 vierkante meter Tussen 64.900 & 78.850 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 7 meter

Buiten de kosten op zich die zijn verbonden aan een aanbouw/uitbouw 7 meter is het eveneens belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijsopbouw bestaat uit meerdere delen. Het belangrijkste deel welke meteen ook de meeste kosten in beslag neemt is deze voor het kopen van het materiaal. De tweede grootste kost heeft betrekking tot de arbeid die moet worden verricht. Daar waar de materiaalkosten 62 procent in beslag nemen zijn de arbeidskosten goed voor 36 procent van het totale prijskaartje. De resterende 2 procent moet worden betaald voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 7 meter beïnvloeden

Het is vanzelfsprekend dat de ene aanbouw/uitbouw 7 meter de andere niet is. Vooraleer er daadwerkelijk over kan worden gegaan tot het kopen en laten plaatsen van een dergelijke aanbouw of uitbouw is het dan ook altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat er meerdere keuzes gemaakt dienen te worden. Wij hebben deze verschillende keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De breedte waarvoor je kiest

Het feit dat je voor jouw aanbouw of uitbouw kiest voor een niet onaanzienlijke diepte van 7 meter zorgt er voor dat je behoorlijk wat extra oppervlakte voor handen wenst te hebben. Dat is uiteraard geen probleem, maar wat dan te denken van de breedte waar je aanbouw of uitbouw over dient te beschikken? Een beperkte oppervlakte van 14 vierkante meter is realiseerbaar voor een prijs van tussen de 25.900 & 32.900 euro, terwijl je voor een 2 vierkante meter extra grote aanbouw of uitbouw tussen de 34.350 & 42.500 euro moet neertellen. Ook de breedte van de constructie oefent dus een niet onaanzienlijke invloed uit op de kostprijs die moet worden betaald.

Keuze 2: Wat met de constructie?

Wat de constructie van een aanbouw/uitbouw 7 meter betreft spreekt het voor zich dat je een keuze kan maken tussen een prefab en een maatwerk uitvoering. Voor de prefab versie kan je rekenen op een kostprijs die gemiddeld zo’n 2.000 euro lager is gelegen. Je moet er alleen maar rekening mee houden dat er bij een dergelijke constructie eigenlijk niet of nauwelijks marge is voor persoonlijke eisen. Heb je deze toch? In dat geval zal je graag willen kiezen voor de wat duurdere maatwerk uitvoering van je aanbouw/uitbouw 7 meter.

Keuze 3: Welke opties worden gerealiseerd?

Tot slot spreekt het voor zich dat je er altijd nog voor kan kiezen om je aanbouw/uitbouw 7 meter te voorzien van een bepaald aantal opties. Deze opties mogen dan misschien niet echt noodzakelijk zijn, ze kunnen het comfort in de constructie toch behoorlijk opwaarderen. De vaakst voorkomende opties voor een aanbouw of uitbouw zijn in ieder geval de volgende:

Type optie voor aanbouw/uitbouw 6 meter Gemiddelde kostprijs
Geveldoorbraak Gemiddeld zo’n 2.900 euro
Stucwerk Gemiddeld zo’n 950 euro
Plaatsing van de elektriciteit Gemiddeld zo’n 425 euro
Voorzien van centrale verwarming Gemiddeld zo’n 950 euro
Aftimmerwerk Gemiddeld zo’n 290 euro

Interessante bespaartips

Denk je er ook aan om een aanbouw/uitbouw 7 meter te kopen? Is het budget dat je voor handen hebt evenwel niet voldoende om alle kosten te kunnen betalen? In dat geval is het erg belangrijk om gebruik te maken van de onderstaande bespaartips. Met deze tips is het namelijk mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren op het verschuldigde kostenplaatje voor de realisatie van jouw eigen aanbouw/uitbouw 7 meter.

  • Stel een gedetailleerd plan op

Vooraleer een offerte aan te vragen bij een bepaald bedrijf welke voor jou een aanbouw/uitbouw 7 meter kan realiseren is het altijd belangrijk om eerst even een gedetailleerd plan op te stellen. Op basis van dit plan is het namelijk mogelijk om uiterst specifieke offertes te ontvangen. Het is onnodig om te zeggen dat je hierdoor er altijd de beste prijs zomaar tussenuit kan halen.

  • Kan een serre een interessant alternatief zijn?

Hoe je het ook draait of keert, een aanbouw/uitbouw 7 meter laten realiseren gaat altijd gepaard met niet onaanzienlijke kosten. Het is evenwel helemaal geen must om deze kosten zomaar voor lief te nemen. Je kan er namelijk eveneens voor kiezen om een serre te kopen. Voor de realisatie van een serre kan je rekening houden met een instapbedrag van zo’n 7.000 à 7.500 euro. Toch een behoorlijk stuk minder in vergelijking met een aanbouw of uitbouw!

Bespaar tot 30% op de kosten van een aanbouw/uitbouw 7 meter

Het kan niet worden tegengesproken dat bovenstaande bespaartips er voor kunnen zorgen dat er een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd op een aanbouw/uitbouw 7 meter. Voor veel mensen of gezinnen kunnen deze bespaartips echter niet voldoende zijn waardoor ze op zoek zullen gaan naar nog extra mogelijkheden om te besparen. Dat is perfect mogelijk door een offerte voor een aanbouw/uitbouw 7 meter aan te vragen bij meerdere bedrijven. Op deze manier kan je er namelijk als eigenaar van de woning in geen tijd de voor jou meest voordelige optie tussenuit halen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om