Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je van plan om een aanbouw toe te voegen aan je huis? Wil je echter graag iets anders dan een authentieke aanbouw? Dan is het altijd het overwegen waard om te kiezen voor een houtskelet aanbouw. Een dergelijke aanbouw met een sterke houtsoort realiseren zorgt er voor dat er extra karakter aan je woning kan worden gegeven en bovendien is er nagenoeg geen onderhoud vereist. Wil jij graag meer te weten komen over de mogelijkheden evenals de kosten die zijn verbonden aan houtskelet aanbouw? Dan kan de informatie hieronder je daar zonder enige twijfel bij van dienst zijn!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten een houtskelet voor jou zullen zijn? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een houtskelet aanbouw?

Vooraleer de beslissing te nemen om over te gaan tot het aanschaffen van een houtskelet aanbouw is het uiteraard belangrijk om na te gaan of een dergelijke constructie nu al dan niet voor jou tot de financiële mogelijkheden behoort. Op financieel vlak is een aanbouw houtskelet wel interessanter in vergelijking met een stenen variant. Zowel de fundering als de opbouwconstructie zijn immers zeer licht. Het spreekt wel voor zich dat deze aanbouw uiteindelijk zo duur wordt gemaakt als je zelf wil. Een niet onbelangrijk deel van de totale kostprijs is immers afhankelijk van de afwerking die wordt gerealiseerd. Hoe dan ook, wanneer je een houtskelet aanbouw wil laten bouwen doe je er altijd goed aan om rekening te houden met de volgende gemiddelde prijzen:

Type houtskelet aanbouw Gemiddelde kostprijs
Standaard houtskelet aanbouw Tussen 16.250 & 23.250 euro
Klassieke of moderne houtskelet aanbouw Tussen 18.250 & 25.250 euro

De kosten zoals hierboven aangegeven zijn steeds gebaseerd op een aanbouw houtskelet met een breedte van 5 meter evenals een diepte van 3 meter.

De prijsopbouw van een houtskelet aanbouw

Wat de prijsopbouw van een houtskelet aanbouw betreft moet er rekening worden gehouden met drie verschillende soorten kosten. De belangrijkst kost is uiteraard deze voor het kopen van alle verschillende materialen. Deze neemt in totaal zo’n 62 procent in beslag. 36 procent van de kosten zijn vervolgens voorbehouden voor de daadwerkelijke bouw van de houtskelet aanbouw en de resterende 2 procent moet worden aangewend voor het indekken van de voorrijkosten. Uiteraard is deze verhouding onderhevig aan het feit of je kiest voor een prefab of voor een maatwerk houtskelet aanbouw.

Hout heeft wel als nadeel dat houtaantasters schade kunnen aanbrengen.

Keuzes die de kostprijs van een houtskelet aanbouw kunnen beïnvloeden

De prijs van een houtskelet aanbouw is niet vastgesteld. Daarvoor zijn er in de praktijk veel teveel verschillende opties voor handen. Om er zeker van te zijn dat de prijs voor jouw houtskelet aanbouw niet hoger uitvalt dan echt noodzakelijk is, is het in ieder geval een aanrader om rekening te houden met de onderstaande keuzes.

Keuze 1: De breedte en diepte van een houtskelet aanbouw

Voor de realisatie van een houten aanbouw is het belangrijk om afdoende rekening te houden met de afmetingen waarover ze beschikt. Per halve meter diepte kan je rekenen op een kostenplaatje van zo’n 1.250 euro. Per halve meter in breedte mag er rekening worden gehouden met een kostprijs van 1.000 euro.

Keuze 2: Prefab of maatwerk houtskelet aanbouw?

Net zoals bij andere vormen van aanbouw is het ook bij de houtskelet variant mogelijk om een keuze te maken tussen prefab en maatwerk. Voor een prefab houtskelet aanbouw kan er rekening worden gehouden met een kostprijs die gemiddeld zo’n 2.000 euro lager ligt in vergelijking met een maatwerk oplossing. Dat is uiteraard een niet onaanzienlijk bedrag, maar je dient er wel rekening mee te houden dat de mogelijkheden van een prefab houtskelet aanbouw heel wat beperkter zijn. In de praktijk betekent dit dat een aantal persoonlijke eisen niet zullen ingewilligd kunnen worden. Heb je hier geen probleem mee en is het voor jou vooral belangrijk dat je de houtskelet aanbouw tegen de scherpst mogelijke prijs kan realiseren? Dan is kiezen voor prefab ongetwijfeld de beste keuze!

Interessante bespaartips

Ben je geschrokken van de prijs die moet worden betaald voor het aanschaffen van een houtskelet aanbouw en wil je deze graag een beetje kunnen drukken? In een dergelijke situatie is het altijd de moeite waard om rekening te houden met een aantal potentieel interessante bespaartips. Wij hebben de beste bespaartips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

  • Plaats de houtskelet aanbouw aan de achterkant van de woning

Het aanvragen van een vergunning voor de plaatsing van een houtskelet aanbouw gaat steeds gepaard met niet onaanzienlijke kosten. Wil je deze kosten voorkomen? Zorg er dan voor dat je vergunningsvrij kan bouwen. Daarvoor moet je niet alleen de aanbouw aan de achterkant van de woning plaatsen, ook de afmetingen moeten binnen de geldende beperkingen vallen. Raadpleeg hiervoor de informatie op de website van je gemeente.

  • Kwantumkorting

Hebben meerdere mensen in je omgeving interesse in de plaatsing van een houtskelet aanbouw? In dat geval kan je mogelijks aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot zo’n 10 procent waardoor het kopen en laten plaatsen van een houtskelet aanbouw voor alle partijen in kwestie financieel nog interessanter wordt. Bovendien kan deze korting worden verkregen zonder dat er ook maar enigszins rekening moet worden gehouden met kwaliteitsverlies. Zo sla je twee vliegen in één klap.

  • Voorzie ook een afwerking van hout

Het is niet omdat je een houtskelet aanbouw aankoopt en laat plaatsen dat je ook de afwerking in hout moet doen. Toch is dit op financieel vlak wellicht het interessantst. Je zou mogelijks ook kunnen kiezen voor duurdere materialen waardoor een andere uitstraling kan worden gerealiseerd, maar prijs-kwaliteit gezien is en blijft hout doorgaans veruit de beste keuze.

Tot 30% extra besparen op de kostprijs van een houtskelet aanbouw

Realiseren bovenstaande bespaartips niet voldoende besparing op je houtskelet aanbouw en ben je op zoek naar nog een extra mogelijkheid om geld te besparen? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een offerte aan te vragen voor een houtskelet aanbouw bij verschillende partijen. Door het aanvragen en vergelijken van deze offertes kan je zomaar een besparing tot wel 30 procent realiseren. Het spreekt voor zich dat hierdoor de aankoop en plaatsing van je houtskelet aanbouw financieel heel wat interessanter wordt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw