Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten aanbouw/uitbouw 2 meterEén van de populairste afmetingen voor een aanbouw/uitbouw is een diepte van 2 meter. In de praktijk kan een dergelijke aanbouw of uitbouw dan ook moeiteloos worden gebruikt voor met name de realisatie van een slaapkamer, het vergroten van een bestaande keuken of woonkamer of uiteraard de plaatsing van een niet onaanzienlijke garage. Zou jij ook graag over wat meer bewoonbare ruimte beschikken en ben je daarvoor van plan om een aanbouw/uitbouw 2 meter te laten realiseren? In dat geval zal de onderstaande prijsinformatie voor jou ongetwijfeld bijzonder interessant zijn.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 2 meter?

Je dient er als eigenaar van de woning altijd rekening mee te houden dat een investering doen in een aanbouw/uitbouw steeds gepaard gaat met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Dit geldt eveneens voor het geval het gaat om een aanbouw/uitbouw 2 meter. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat de diepte bij een dergelijke aanbouw dan wel 2 meter mag bedragen, wat bovendien te denken van de breedte? Deze kan immers vrij uiteenlopend zijn. Wij hebben alvast enkele prijsvoorbeelden voor een aanbouw/uitbouw 2 meter voor jou op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Type aanbouw/uitbouw 2 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw van 6 vierkante meter (2×3) Tussen 15.900 & 19.000 euro
Aanbouw/uitbouw van 8 vierkante meter (2×4) Tussen 16.900 & 21.000 euro
Aanbouw/uitbouw van 10 vierkante meter (2×5) Tussen 17.750 & 23.200 euro
Aanbouw/uitbouw van 12 vierkante meter (2×6) Tussen 19.750 & 24.900 euro

De prijzen die zijn aangegeven door middel van bovenstaande prijstabel zijn steeds inclusief een standaard afwerking. Dit betekent dat ook de plaatsing van de aanbouw/uitbouw 2 meter is inbegrepen evenals de BTW.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 2 meter

De bovenstaande prijstabel is voor iedereen die een aanbouw/uitbouw 2 meter wil laten bouwen uiteraard zeer interessant. Er dient echter ook rekening te worden gehouden met de prijsopbouw van de aanbouw/uitbouw in kwestie. Op dit vlak onderscheiden we drie kosten. De belangrijkste kost is met 62 procent ongetwijfeld deze voor het aanschaffen van de verschillende materialen. 36 procent van de kosten gaat naar de arbeid die moet worden verricht voor de plaatsing van de aanbouw of uitbouw en de overgebleven 2 procent dient te worden betaald voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 2 meter beïnvloeden

Met betrekking tot de aankoop en plaatsing van een aanbouw/uitbouw 2 meter zijn er verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Het is belangrijk om met deze keuzes rekening te houden omdat ze stuk voor stuk een zekere invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kostprijs van je aanbouw/uitbouw 2 meter.

Keuze 1: De afmetingen van je aanbouw/uitbouw 2 meter

De bovenvermelde prijstabel heeft duidelijk aangegeven met welke verschillende afmetingen je rekening kan houden bij de realisatie van je aanbouw/uitbouw 2 meter. Kies je voor een constructie van 6 vierkante meter, dan ligt de gemiddelde kostprijs tussen de 15.900 & 19.000 euro. Kies je voor een constructie van 8 vierkante meter, dan kan je daar al snel zo’n 1.000 euro bij optellen. Wil je dus met andere woorden echt zeker zijn van de best mogelijke prijs? Zorg er dan altijd voor dat de afmetingen niet groter uitvallen dan ze strikt noodzakelijk moeten zijn.

Keuze 2: De uitstraling van de aanbouw/uitbouw 2 meter

Een eveneens niet onbelangrijk punt om rekening mee te houden is de uitstraling die je wenst te realiseren voor je aanbouw/uitbouw 2 meter. Ben je bijvoorbeeld tevreden met een standaard uitstraling of kies je liever voor een klassieke of moderne look? Dit lijkt op het eerste zicht niet zo’n belangrijk verschil te zijn, maar in de praktijk kan dit wel een financieel verschil met zich meebrengen van al snel zo’n 2.000 euro.

Keuze 3: De afwerking van je aanbouw/uitbouw 2 meter

De constructie van je aanbouw/uitbouw 2 meter laten realiseren door een professioneel bedrijf is één ding, maar wat doe je met afwerking? Dit uitbesteden aan een ervaren firma zorgt er uiteraard voor dat je geconfronteerd wordt met hogere kosten, maar daar staat tegenover dat je er zelf geen tijd en energie in hoeft te investeren. Bovendien is het ook nog eens zo dat je met zekerheid kan stellen dat het eindresultaat er één is waar je op kan vertrouwen. Aan jou om uit te maken welke van deze twee mogelijkheden uiteindelijk van doorslaggevend belang is.

Interessante bespaartips

Wist je dat het op verschillende manieren mogelijk is om een besparing te realiseren op de aankoop en plaatsing van een aanbouw/uitbouw 2 meter? Wij hebben de interessantste bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Wil je de kosten voor jouw aanbouw/uitbouw 2 meter drukken, maar ben je niet van plan om daarvoor een beroep te doen op een bedrijf die misschien iets minder kwalitatief te werk gaat? In dat geval kan je er nog altijd voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken. Hierdoor kan je bovendien ook de afwerking geheel op je eigen tempo realiseren waardoor je de totale kostprijs kan spreiden over een langere periode. Uiteraard is dit enkel weggelegd voor de handige Harry’s.
  • Kies voor een standaard aanbouw of uitbouw 2 meter. Je kan tegenwoordig eigenlijk een keuze maken uit zeer veel verschillende stijlen voor je aanbouw of uitbouw 2 meter. Wil je er zeker van zijn dat je niets teveel moet betalen? Dan is het altijd interessant om gewoon te kiezen voor een standaard constructie. Je kan hier doorgaans zo’n 2.000 euro mee uitsparen afhankelijk van de aanbouw of uitbouw 2 meter in kwestie.

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw aanbouw/uitbouw 2 meter

Je dient er zoals reeds aangegeven altijd bij stil te blijven staan dat een aanbouw/uitbouw 2 meter aanschaffen en laten plaatsen gepaard kan gaan met een vrij stevig prijskaartje. Zelfs de bovenstaande, toch wel zeer interessante bespaartips kunnen op dit vlak tekortschieten. Gelukkig is er nog één gouden tip die we voor het laatst hebben bewaard. Wist je namelijk dat het altijd de moeite waard is om een offerte voor een aanbouw/uitbouw 2 meter op te vragen bij verschillende bedrijven. Door de offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken kan er steeds een verrassend mooi bedrag worden uitgespaard op de realisatie van je aanbouw/uitbouw 2 meter. In de praktijk kan deze moeiteloos oplopen tot zo’n 20 of zelfs 30 procent. Een aanbouw/uitbouw 2 meter wordt hierdoor meteen een stuk voordeliger!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Het proces van het plaatsen van een aanbouw

Gedurende de laatste paar maanden werd men verzocht om zo veel mogelijk