Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten aanbouw/uitbouw 40m2Voor veel mensen is het niet voldoende om de beschikking te hebben over een een aanbouw of uitbouw met beperkte afmetingen. Zij willen een grote extra leefruimte creëren waar ze bijvoorbeeld een logeerkamer, een grotere keuken of bijvoorbeeld een indrukwekkende woonkamer met uitzicht op de tuin in kunnen realiseren. Dat is allemaal perfect mogelijk wanneer je er voor kiest om een aanbouw/uitbouw 40m2 te laten realiseren. Door te kiezen voor een dergelijke oppervlakte wordt een mooie extra leefruimte gerealiseerd, maar dan wel zonder dat je rekening dient te houden met zeer hoge kosten. Is dit ook iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek welke gemiddelde kosten er verbonden zijn aan de realisatie van een aanbouw/uitbouw 40m2.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 40m2?

Een aanbouw/uitbouw 40m2 is een tegenwoordig zeer vaak voorkomende constructie die een mooie combinatie vormt tussen comfort en betaalbaarheid. Vooraleer over te gaan tot het kopen en laten plaatsen van een dergelijke constructie is het uiteraard altijd van belang om een goed zicht te hebben op de kosten die je er voor dient te betalen. Wij hebben de gemiddelde kosten voor een dergelijke aanbouw of uitbouw even op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type aanbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 40m2 Tussen 62.750 & 74.750 euro

De bovenstaande kosten zijn uiteraard niet sluitend, in tegendeel. Ze omvatten een standaard afwerking evenals de plaatsingskosten en de BTW die verschuldigd is. Heb je specifieke eisen voor jouw aanbouw/uitbouw 40m2? Dan is de kans groot dat zelfs de maximumprijs van deze constructie nog zal worden overschreden.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 40m2

Op het ogenblik dat we de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 40m2 gaan bekijken zien we dat er uiteraard rekening dient te worden gehouden met meerdere factoren. De belangrijkste factor is terug te vinden in de materiaalkost. Deze neemt immers zomaar even 62 procent van de totale kostprijs in beslag. 36 procent is voorbehouden voor de arbeidskosten die moeten worden betaald en de overige 2 procent gaat naar de voorrijkosten. Deze laatste zou je mogelijks nog kunnen drukken door te kiezen voor een vakman uit jouw eigen buurt.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 40m2 beïnvloeden

Er zijn altijd meerdere keuzes die gemaakt dienen te worden vooraleer er kan worden overgegaan tot het aanschaffen en laten plaatsen van een aanbouw/uitbouw 40m2. Al deze keuzes hebben uiteraard een zekere impact op de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes voor jou verzameld en op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Keuze 1: Over welke afmetingen beschikt je aanbouw/uitbouw 40m2?

Zoals reeds eerder aangegeven zijn verschillende verhoudingen mogelijk voor wat de afmetingen betreft van je aanbouw/uitbouw 40m2. We onderscheiden op dit vlak de volgende opties:

  • Aanbouw/uitbouw van 4 x 10 meter
  • Aanbouw/uitbouw van 5 x 8 meter
  • Aanbouw/uitbouw van 8 x 5 meter
  • Aanbouw/uitbouw van 10 x 4 meter

De uiteindelijke kostprijs welke moet worden betaald is voor een aanbouw/uitbouw 40m2 steeds afhankelijk van de verhouding tussen de breedte en de diepte. Twijfel je over het exacte kostenplaatje dat je dient te betalen? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit even nauwkeurig te overlopen en te bespreken met de vakman die je onder de arm wenst te nemen.

Keuze 2: Een prefab of een maatwerk constructie?

We maken voor een aanbouw/uitbouw 40m2 een structureel onderscheid tussen een prefab en een maatwerk constructie. Wil je met zekerheid kunnen kiezen voor de financieel interessantste oplossing? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een prefab aanbouw of uitbouw. Dit kan echter uitsluitend wanneer je geen bijzondere eisen in gedachten hebt. Is dat wel het geval? Dan heb je geen andere keuze dan te gaan voor een maatwerk aanbouw/uitbouw 40m2. Let op, het gemiddelde prijsverschil tussen de beide constructies bedraagt gemiddeld toch zo’n 2.000 euro.

Keuze 3: Plaatsing van een schuifpui

Vandaag de dag wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om een schuifpui te realiseren in een aanbouw/uitbouw 40m2. Diverse redenen liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een schuifpui niet alleen doorgang verleent tot de tuin, daarnaast biedt ze er ook nog eens een fantastisch uitzicht op. Voor de plaatsing van een schuifpui kan je gemiddeld rekenen op een prijskaartje dat begint bij zo’n 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Het spreekt voor zich dat ook jij graag bij jouw woning zal willen kunnen beschikken over een aanbouw/uitbouw 40m2. Lang niet iedereen zal echter zomaar het vereiste budget voor handen hebben. Wij hebben op dit vlak alvast enkele interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • De keuze voor een casco aanbouw/uitbouw 40m2

De afwerking die moet worden gerealiseerd voor je aanbouw/uitbouw 40m2 bepaal je als eigenaar van de woning uiteraard helemaal zelf. Op dit vlak heb je de keuze tussen een volledige afwerking en een casco oplevering. De keuze voor een casco aflevering brengt uiteraard het nodige werk voor jou met zich mee, maar er staat wel tegenover dat je een behoorlijk bedrag kan uitsparen.

  • Beperk de voorrijkosten door een vakman uit de buurt

De voorrijkosten die in rekening worden gebracht met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw 40m2 zijn in principe vrij beperkt. Toch kunnen ze al snel tussen de 50 en 100 euro zijn gelegen. Kies je er voor om een vakman uit de buurt onder de arm te nemen? Dan is het mogelijk om deze kosten tot een absoluut minimum te beperken of soms zelfs volledig te laten verdwijnen.

Bespaar tot 30% op de kosten voor jouw aanbouw/uitbouw 40m2

Ben jij er ook van overtuigd om een aanbouw/uitbouw 40m2 te laten realiseren bij je woning, maar zou je graag nog iets meer willen besparen dan met behulp van bovenstaande bespaartips? Dat kan. Het gebeurt nog steeds erg vaak dat mensen er zomaar voor kiezen om in te tekenen op de eerste, de beste offerte die ze voor de realisatie van een aanbouw/uitbouw 40m2 ontvangen. Dit kan uiteraard, maar is financieel absoluut niet interessant. Door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven en deze met elkaar te vergelijken wordt er namelijk voor gezorgd dat je er altijd de voordeligste oplossing tussenuit kan halen. Op deze manier kan er in de praktijk tot een zeer aantrekkelijke 30% worden bespaard.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit

Vijf tips waarmee je kunt aanbouwen zonder vergunning

Het kan zijn dat je een aanbouw wil plaatsen en geen extra