Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten kunststof aanbouwEr bestaan erg veel goede redenen waarom het de moeite waard kan zijn om er voor te kiezen om een kunststof aanbouw te laten realiseren bij je woning. In eerste instantie staat kunststof er namelijk om bekend een relatief betaalbaar materiaal te zijn. Daarnaast vergt ze in vergelijking met hout ook helemaal niet zoveel onderhoud en is ze meteen te kopen in tal van verschillende kleuren. Zou jij ook graag willen investeren in een kunststof aanbouw, maar heb je er geen idee van welke kosten er voor een dergelijke constructie in rekening gebracht kunnen worden? Lees dan snel verder en kom alles te weten met betrekking tot de realisatie van een kunststof aanbouw.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een kunststof aanbouw?

Vandaag de dag kiezen zeer veel mensen die een aanbouw voor hun woning willen laten realiseren er voor om te kiezen voor een aanbouw van kunststof. Dit komt omdat er aan het gebruik van dit materiaal verschillende voordelen zijn verbonden, namelijk:

  • Kunststof is standaard verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren
  • Het betreft een zeer degelijk materiaal welke weinig onderhoud vereist
  • Een kunststof aanbouw is een stuk betaalbaarder ten opzichte van aluminium

Naast bovenstaande moet het gezegd dat een kunststof aanbouw eveneens over een degelijke isolatiewaarde beschikt waardoor je ook hiervoor slechts rekening dient te houden met beperkte, extra kosten. De gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor het realiseren van een kunststof aanbouw worden in ieder geval duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Kunststof aanbouw Gemiddelde kostprijs
Standaard kunststof aanbouw Vanaf gemiddeld 800 euro per vierkante meter
Luxe kunststof aanbouw Vanaf gemiddeld 1.750 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een kunststof aanbouw

Drie verschillende soorten prijzen maken deel uit van de uiteindelijke facturatieprijs van een kunststof aanbouw. We onderscheiden op dit vlak de kostprijs voor het aanschaffen van de materialen van de arbeidskosten en de kosten die voor de verplaatsing tussen het bedrijf en jouw woning worden aangerekend. Op vlak van materiaalkosten kan je er rekening mee houden dat deze zo’n 62 procent van de volledige kostprijs in beslag nemen. Zo’n 36 procent is vereist voor het betalen van de arbeidskosten en de voorrijkosten nemen de resterende 2 procent in beslag.

Keuzes die de kostprijs van een kunststof aanbouw kunnen beïnvloeden

De uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend voor een kunststof aanbouw wordt steeds gebaseerd op meerdere factoren. Veel mensen zien enkele van deze zaken al snel over het hoofd met als gevolg dat ze tegen een onverwacht hoog prijskaartje aanlopen. Wil jij dit graag voorkomen? Hou dan rekening met de onderstaande keuzes die gemaakt dienen te worden.

Keuze 1: De afmetingen van de aanbouw

Voor eender welke aanbouw, dus ook voor een kunststof uitvoering geldt dat je er rekening mee dient te houden dat de afmetingen waar deze over beschikt een niet onaanzienlijke impact kunnen hebben op de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht. Hoe groter de afmetingen, des te hoger de uiteindelijke facturatieprijs komt te liggen, maar des te lager het kostenplaatje in verhouding wordt. Bedenk voor jezelf op voorhand over welke afmetingen jouw kunststof aanbouw precies dient te beschikken en maak ze niet nodeloos groter. Op deze manier zal je altijd de uiteindelijke kostprijs zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden.

Keuze 2: Maatwerk of prefab oplossing

Een kunststof aanbouw kan op twee verschillende manieren worden gerealiseerd. In eerste instantie is er de maatwerk oplossing. In dit geval liggen de kosten voor de aanbouw een stuk hoger, maar je hebt wel als niet onbelangrijk voordeel dat alle persoonlijke eisen gerealiseerd kunnen worden. Dat geldt niet voor een prefab kunststof aanbouw. Voor deze constructie betaal je dan wel een behoorlijk stuk minder, er is nauwelijks een mogelijkheid tot het realiseren van persoonlijke eisen. Het onderlinge prijsverschil tussen beide constructies is uiteraard afhankelijk van de afmetingen, maar je kan gemiddeld toch rekenen op zo’n kleine 2.000 euro.

Interessante bespaartips

Voor de bouw van een kunststof aanbouw dien je geen rekening te houden met erg hoge bedragen. Toch is en blijft de realisatie van een dergelijke aanbouw een verbouwing en daar heeft niet iedereen zomaar voldoende kapitaal voor beschikbaar. Wil jij graag ook een kunststof aanbouw kunnen realiseren, maar wil je de kostprijs toch nog wat extra kunnen drukken? In dat geval zijn de onderstaande interessante bespaartips voor jou zeker en vast interessant te noemen.

  • Kies voor een standaard kunststof aanbouw

Je kan op de kostprijs van een kunststof aanbouw altijd een niet onbelangrijke besparing realiseren door te kiezen voor een standaard in plaats van een luxe uitvoering. Je uiteindelijke keuze op dit vlak zal evenwel ook afhankelijk zijn van het doel van de aanbouw. Met andere woorden, je eisen zullen voor een kunststof aanbouw keuken veel hoger liggen in vergelijking met bijvoorbeeld een aanbouw die als opbergruimte wordt gebruikt.

  • Ga voor een prefab constructie

Tussen een prefab en een maatwerk kunststof aanbouw is er sprake van een niet onaanzienlijk gemiddeld prijsverschil van zo’n 2.000 euro. Kiezen voor een prefab uitvoering is dan ook financieel altijd het interessantst. Je dient er op dit vlak alleen maar rekening mee te houden dat er nagenoeg geen ruimte is voor de realisatie van persoonlijke wensen. Wil je dit wel? Dan is een maatwerk kunststof aanbouw voor jou de enige oplossing.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

2 procent van de totale kosten die in rekening worden gebracht voor een kunststof aanbouw zijn terug te vinden in de voorrijkosten. Deze kosten kunnen worden ingeperkt door te kiezen voor een bedrijf uit jouw eigen omgeving. Bovendien is het op deze manier ook een behoorlijk stuk eenvoudiger om afspraken te maken.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw kunststof aanbouw

Ben je wel te vinden voor de realisatie van een kunststof aanbouw bij jouw huis, maar ben je nog op zoek naar een mogelijkheid om een extra besparing te realiseren? In dat geval kan het interessant zijn om offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Door deze offertes met elkaar te vergelijken is het namelijk mogelijk om in de praktijk zomaar een besparing op de kostprijs van je kunststof aanbouw te realiseren die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 30 procent. Een kunststof aanbouw wordt op deze wijze ook voor jou meteen extra betaalbaar!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om