Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Zolder aanbouwBeschik je over een kleine zolder en zou je deze oppervlakte graag op een betaalbare manier willen vergroten? In dat geval kan je er voor kiezen om een zolder aanbouw te laten realiseren. Een dergelijke aanbouw plaatsen kan op verschillende manieren, namelijk zowel door de realisatie van een dakkapel als door middel van een dakopbouw. Ben jij ook wel geïnteresseerd in de mogelijkheden en de kosten op vlak van een zolder aanbouw? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een zolder aanbouw?

De beschikbare ruimte in je zolder vergroten is op verschillende manieren mogelijk. In het merendeel van de gevallen wordt er op dit vlak dan ook voor gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde dakkapel. Je dient er in ieder geval rekening mee houden dat het uitbouwen van je zolder steeds gepaard gaat met een behoorlijk aanzienlijk prijskaartje. Omwille van deze reden is het dan ook belangrijk om steeds een gepast budget te voorzien. Ben jij eveneens van plan om een aanbouw te voorzien voor je zolder, maar wil je graag weten welke kosten hier min of meer aan verbonden zijn? Dat wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type zolder aanbouw Gemiddelde kostprijs
Realisatie van een dakkapel Gemiddeld tussen 3.250 & 4.000 euro
Realisatie van een dakopbouw Gemiddeld tussen 7.500 & 18.000 euro

De wijze waarop je precies je zolder zal uitbouwen is ook een beetje afhankelijk van het doel die je voor deze ruimte in petto hebt. Kies je er bijvoorbeeld voor om er een aparte slaapkamer van te maken, wordt er een studeerkamer of hobbykamer in voorzien en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk mogelijkheden die de uiteindelijke uitstraling en indeling van je zolder zullen bepalen.

De prijsopbouw van een zolder aanbouw

Wat de prijsopbouw van een zolder aanbouw betreft dient er rekening te worden gehouden met een aantal factoren. De belangrijkste kost is altijd terug te vinden in de aankoop van de materialen. Deze kost neemt zo’n 62 procent van het totale prijskaartje in beslag. 36 procent van de kosten moet worden betaald voor het betalen van de arbeidskosten en de resterende 2 procent moet worden geserveerd voor de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat verschillende factoren in de praktijk de exacte prijsopbouw van een zolder aanbouw zullen weten te beïnvloeden.

Keuzes die de kostprijs van een zolder aanbouw beïnvloeden

De ene aanbouw voor een zolder is zoals je reeds hebt kunnen lezen absoluut de andere niet. De mate waarin je de bewoonbare oppervlakte van een zolder uitbreidt zal dan ook voor een groot deel bepalend zijn voor de kostprijs die in rekening zal worden gebracht. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet met betrekking tot de aanbouw voor je zolder hebben we in ieder geval een aantal belangrijke keuzes voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Keuze voor een dakopbouw of een dakkapel

Op vlak van een zolder aanbouw of uitbouw is het mogelijk om te kiezen voor een dakopbouw of een dakkapel. Voor welke van deze twee mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij niet alleen aan de wijze waarop de aanbouw moet worden gerealiseerd, maar ook aan het budget dat voor handen is. Wil je een meerwaarde voor je zolder en je woning in het algemeen creëren met een zo beperkt mogelijk budget? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om te kiezen voor een dakkapel. In tegenstelling tot bij een dakopbouw dient hierbij immers de constructie van het dak niet te worden aangepast.

Keuze 2: Het type constructie

Kies je er voor om als zolder aanbouw een dakkapel te gebruiken? Wees er je dan van bewust dat er een structureel prijsverschil bestaat tussen een prefab en een maatwerk constructie. Mensen die het voor hun zolder aanbouw moeten doen met een beperkt budget kiezen er in het merendeel van de gevallen voor om een prefab constructie te laten plaatsen. Heb je echter zeer strikte eisen met betrekking tot de aanbouw constructie van je zolder, dan is een maatwerk oplossing meer geschikt. Je dient er tussen de verschillende constructies wel rekening mee te houden dat er een prijsverschil van toepassing kan zijn welke zomaar kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 2.000 euro.

Keuze 3: De afwerking van de zolder aanbouw

Het spreekt voor zich dat de afwerking van een zolder aanbouw steeds afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur. Je kan er bovendien voor kiezen om deze afwerking uit te besteden aan een professioneel bedrijf, maar je kan ze ook vaak moeiteloos voor je eigen rekening nemen. Beslissen om de afwerking van je zolder aanbouw zelf te doen kan je als vanzelfsprekend altijd een niet onbelangrijk financieel voordeel opleveren.

Interessante bespaartips

Vooraleer je er daadwerkelijk voor kiest om aan een bepaalde partij de opdracht te geven om een zolder aanbouw voor jou te realiseren spreekt het voor zich dat je met zekerheid over voldoende budget dient te beschikken. Dat is niet altijd het geval waardoor heel veel mensen en gezinnen nog op zoek moeten naar één of meerdere mogelijkheden om te besparen op het uiteindelijke kostenplaatje. Wij hebben daarom alvast de interessantste bespaartips even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een dakkapel als zolder aanbouw

Er voor kiezen om een dakkapel te gebruiken als zolder aanbouw zorgt er voor dat je niet alleen bent verzekerd van de best mogelijke prijs, daarnaast ziet het geheel er ook gewoon erg goed uit. Door te kiezen voor een dakkapel beschik je eigenlijk altijd over de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het ook nog eens zo dat de overlast voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden tot een absoluut minimum wordt beperkt.

  • Beperk de hoogte van de voorrijkosten

De voorrijkosten die in rekening worden gebracht voor de realisatie van een zolder aanbouw worden vaak onderschat. Toch vormen ze 2 procent van het totale prijskaartje. Gelukkig is de hoogte van de voorrijkosten in te perken door er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf uit de buurt. Bovendien brengt dit ook als extra voordeel met zich mee dat een afspraak zo is gemaakt. Dit kan bij bedrijven die verder bij jou vandaan zijn gelegen wel eens anders zijn.

Bespaar tot 30% op de kostprijs van een zolder aanbouw

Bieden bovenstaande bespaartips je onvoldoende besparing op de kostprijs van je zolder aanbouw? In dat geval hebben we nog één extra, belangrijke tip voor jou in petto. Je doet er immers altijd goed aan om er voor te kiezen om een offerte voor een zolder aanbouw aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door het aanvragen van deze meerdere offertes en door een objectieve vergelijking uit te voeren zal je al snel kunnen vaststellen dat er een besparing kan worden verkregen die kan oplopen tot wel 30 procent! Zo wordt de realisatie van een zolder aanbouw financieel meteen een behoorlijk stuk interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Het proces van het plaatsen van een aanbouw

Gedurende de laatste paar maanden werd men verzocht om zo veel mogelijk

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit