Kosten aanbouw/uitbouw 20m2

Kosten aanbouw/uitbouw 20m2Vooraleer je een bepaalde aanbouw of uitbouw laat realiseren is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan waar de nieuwe leefruimte voor zal worden gebruikt. Kies je er bijvoorbeeld voor om er een mooie tuinkamer in te voorzien of ben je op zoek naar mogelijkheden om je bestaande keuken of woonkamer uit te breiden? Feit is dat je door middel van een aanbouw/uitbouw 20 vierkante meter heel veel kanten uit kan. Welke invulling jij hier uiteindelijk aan kan geven en met welke kosten je rekening dient te houden wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie die we voor jou hebben verzameld op deze pagina.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 20m2?

Vooraleer een mooie aanbouw/uitbouw 20m2 te laten realiseren spreekt het voor zich dat je graag een duidelijk beeld zal willen hebben van de verschillende mogelijkheden die er bestaan op vlak van afmetingen. We onderscheiden op dit vlak vier verschillende opties, namelijk:

  • Een aanbouw/uitbouw van 2,5 x 8 meter
  • Een aanbouw/uitbouw van 5 x 4 meter
  • Een aanbouw/uitbouw van 4 x 5 meter
  • Een aanbouw/uitbouw van 8 x 2,5 meter

Voor welke van de bovenstaande mogelijkheden je uiteindelijk ook zal kiezen, voor het laten realiseren van een aanbouw/uitbouw 20m2 kan je het best rekening houden met de kosten uit de onderstaande prijstabel. Het aangegeven prijsverschil is vooral afhankelijk van de verhouding tussen de diepte en de breedte van de aanbouw of uitbouw van je keuze.

Type aanbouw/uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 20m2 Tussen 32.750 & 39.750 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 20m2

Voor de realisatie van een aanbouw/uitbouw 20m2 dien je er rekening mee te houden dat er verschillende kosten moeten worden gemaakt. De belangrijkste kostprijs is altijd deze met betrekking tot het kopen van de vereiste materialen. Een aanbouw of uitbouw kan tegenwoordig niet alleen worden vervaardigd uit zeer veel verschillende materialen, ook voor de afwerking kan er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt uit zaken zoals hout, aluminium en kunststof. De materiaalkost neemt uiteindelijk zo’n 62 procent van alle kosten in beslag terwijl de arbeidskosten goed zijn voor 36 procent. De overgebleven 2 procent dient te worden betaald voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 20m2 beïnvloeden

Wanneer je verschillende, bestaande aanbouwen of uitbouwen met elkaar vergelijkt wordt het meteen duidelijk dat er sprake is van niet onaanzienlijke verschillen onderling tussen de diverse constructies. Om er zeker van te zijn dat je bij elke keuze voldoende stil kan blijven staan hebben we ze even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Prefab of een maatwerk aanbouw of uitbouw?

Net als bij zeer veel verschillende soorten bouwwerken geldt ook voor een aanbouw of uitbouw dat je een keuze kan maken tussen een prefab of een maatwerk constructie. Beide mogelijkheden hebben hun eigen, structurele voordelen. Daar waar een prefab aanbouw of uitbouw bijvoorbeeld een stuk voordeliger uit kan vallen (gemiddeld toch zo’n 2.000 euro) is het zo dat een maatwerk oplossing gewoon ronduit uniek is. Op deze manier weet jouw aanbouw of uitbouw zich dan ook uitstekend te onderscheiden ten opzichte van deze van bijvoorbeeld je buurman of beste vriend. Aan jou uiteraard om uit te maken welke persoonlijke eisen je hebt en welk budget er uiteindelijk voor je aanbouw/uitbouw 20m2 voor handen is.

Keuze 2: De materialen waar gebruik van wordt gemaakt

Voor de realisatie van een aanbouw/uitbouw 20m2 moet er rekening worden gehouden met het kopen van verschillende materialen. Denk hierbij niet uitsluitend aan het materiaal voor de constructie op zich (het geraamte van de aanbouw of uitbouw), maar ook aan deze die worden gebruikt voor de afwerking er van. Dan hebben we het bovendien ook nog niet gehad over de afwerking van het bouwwerk waarvoor eveneens een keuze kan worden gemaakt uit zeer veel verschillende mogelijkheden. Goed de verschillende mogelijke materialen op de markt vergelijken is in ieder geval een absolute must indien je zoveel als mogelijk is wenst te besparen op de kosten voor jou aanbouw/uitbouw 20m2.

Keuze 3: De ramen en deuren die voorzien dienen te worden

Wat de ramen en deuren van jouw aanbouw/uitbouw 20m2 betreft dien je er rekening mee te houden dat je over heel wat interessante mogelijkheden beschikt. Op dit vlak kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gewone ramen te voorzien met eventueel nog een extra, aparte deur, maar wat ook te denken van de realisatie van een eventuele schuifpui? Voor deze laatste kan je er rekening mee houden dat er een meerprijs verschuldigd kan zijn van zo’n 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Hoe je het ook draait of keert, een aanbouw/uitbouw 20m2 is reeds een behoorlijke constructie waar heel wat materiaal in kruipt. Dit betekent in de praktijk dat je er altijd rekening mee dient te houden dat het prijskaartje vrij aanzienlijk uit kan vallen. Gelukkig helpen de onderstaande bespaartips om ze enigszins in te perken.

  • Voer zelf enkele werkzaamheden uit

De realisatie van je aanbouw/uitbouw 20m2 volledig voor je eigen rekening nemen is waarschijnlijk iets teveel gevraagd. Je dient immers toch reeds over een behoorlijke ervaring en kennis te beschikken om dit uit te kunnen voeren. Dit neemt evenwel niet weg dat er ook wel degelijk een aantal werkzaamheden zijn die je wel zelf kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de afwerking van je aanbouw/uitbouw 20m2. Door ze casco te laten opleveren kan je bijvoorbeeld heel wat geld besparen.

  • Recht op eventuele kwantumkorting?

De realisatie van een aanbouw/uitbouw 20m2 is vandaag de dag terug erg populair. Het gevolg daarvan is dat zeer veel mensen er tegenwoordig (terug) voor kiezen om een dergelijke constructie bij hun woning te laten realiseren. Ken jij ook iemand die met deze gedachte speelt? In dat geval is het altijd interessant om allebei de karweien aan hetzelfde bedrijf uit te besteden. In de praktijk kan je hierdoor zomaar even tot zo’n 10 procent (extra) besparen.

Bespaar tot wel 30% op jouw aanbouw/uitbouw 20m2

Bovenstaande bespaartips kunnen er alvast voor zorgen dat de realisatieprijs voor jouw aanbouw/uitbouw 20m2 een stukje wordt verlaagd. Er is echter meer. Het is bijvoorbeeld zomaar mogelijk om nog een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren op de levering en plaatsing van dit bouwwerk. Hoe? Bijzonder eenvoudig. Het enige wat je hiervoor namelijk hoeft te doen is een offerte aanvragen bij meerdere bedrijven en deze offertes vervolgens met elkaar vergelijken. Alleen op deze manier kan je er altijd zeker van zijn dat je beschikt over de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding.

Aanbouw nodig? Vergelijk aannemers

De prijzen van een aanbouw kunnen aanzienlijk verschillen per aannemersbedrijf. Wij raden je aan om als eerste stap meerdere offertes van lokale specialisten te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Vergelijk en bespaar ook honderden euro's!