Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten aanbouw/uitbouw 3 meterBen je op zoek naar afmetingen voor een aanbouw/uitbouw die weliswaar toegankelijk zijn, maar waarmee je toch een aardige toevoeging aan je huis weet te realiseren? In dat geval kan je er voor kiezen om een aanbouw/uitbouw 3 meter te plaatsen. Een dergelijke constructie kan worden aangekocht en geplaatst tegen een financieel interessante prijs en bovendien hoeft ook de afwerking niet veel geld te kosten. Denk je er al enige tijd over na om een aanbouw/uitbouw toe te voegen aan je huis en wil je graag dat deze beschikt over een diepte van 3 meter? In dat geval zal de informatie op deze pagina je alvast een duidelijk geven van de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 3 meter?

Het eerste gegeven waar je naar zal willen kijken met betrekking tot de realisatie van je aanbouw/uitbouw 3 meter is de kostprijs die er voor dient te worden betaald. Wat dit betreft moet er uiteraard niet uitsluitend worden gekeken naar de diepte van de aanbouw of uitbouw, maar ook naar de breedte waarover ze beschikt. Dan hebben we het uiteraard ook nog niet gehad over de manier waarop ze wordt afgewerkt. In ieder geval, voor een standaard aanbouw/uitbouw 3 meter kan je rekening houden met de onderstaande, gemiddelde kosten.

Type aanbouw/uitbouw 3 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 3 x 2 = 6 vierkante meter Tussen 15.900 & 18.900 euro
Aanbouw/uitbouw 3 x 3 = 9 vierkante meter Tussen 17.250 & 21.750 euro
Aanbouw/uitbouw 3 x 4 = 12 vierkante meter Tussen 19.000 & 24.900 euro
Aanbouw/uitbouw 3 x 5 = 15 vierkante meter Tussen 27.500 & 35.750 euro
Aanbouw/uitbouw 3 x 6 = 18 vierkante meter Tussen 29.500 & 37.500 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 3 meter

Voor de realisatie van een aanbouw of uitbouw 3 meter dien je als vanzelfsprekend altijd rekening te houden met meerdere kosten die in rekening gebracht kunnen worden. De eerste en meteen ook belangrijkste kost is uiteraard deze voor het aanschaffen van de materialen. Deze neemt in totaliteit zo’n slordige 62 procent van alle kosten in beslag. 36 procent van de kosten moet vervolgens worden voorzien voor het indekken van de arbeid en de overgebleven 2 procent gaat eigenlijk op aan de voorrijkosten die worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 3 meter beïnvloeden

Wanneer je plannen hebt om een aanbouw/uitbouw 3 meter te laten bouwen bij je woning moet je er rekening mee houden dat er een aantal keuzes bestaan die de kostprijs van deze constructie op niet onaanzienlijke wijze zullen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je op financieel vlak niets over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste keuzes alvast voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De stijl van je aanbouw/uitbouw 3 meter

Een aanbouw/uitbouw 3 meter kan over een standaard uitstraling, maar ook over een zeer uitgesproken stijl beschikken. Indien je kiest voor een standaard constructie kan je er doorgaans rekening mee houden dat je beschikt over een financieel voordeel van zo’n 2.000 euro in vergelijking met een uitgesproken klassieke of moderne aanbouw of uitbouw.

Keuze 2: De breedte waarover ze beschikt

Kiezen voor een aanbouw/uitbouw 3 meter zorgt er voor dat je standaard kan rekenen op een diepte van 3 meter. Dit zegt evenwel nog niets over de breedte van het bouwwerk. In de prijstabel eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven met welk prijsverschil er op dit vlak rekening kan worden gehouden. Om je maar een voorbeeld te geven, het gemiddelde verschil in prijs tussen een aanbouw/uitbouw 3 meter met een breedte van eveneens 3 meter en een breedte van 4 meter is gelegen tussen de 1.700 & 3.000 euro. Door de breedte van je constructie tot een minimum te beperken kan je dus een niet onaanzienlijke besparing realiseren.

Keuze 3: Prefab of maatwerk constructie?

Hou er bij de realisatie van bijvoorbeeld een aanbouw 3 meter rekening mee dat je altijd een keuze kan maken tussen een prefab en een maatwerk constructie. De keuze voor prefab is voor veel mensen snel gemaakt. Met een dergelijke aanbouw kunnen ze immers rekenen op een zeer scherpe prijs en bovendien is het ook nog eens zo dat ze gerealiseerd kan worden zonder dat er veel overlast mee gepaard gaat. Heb je echter zeer specifieke, persoonlijke eisen die je wil verbinden aan je aanbouw/uitbouw 3 meter? In dat geval zal je genoodzaakt zijn om te kiezen voor maatwerk. Het onderlinge prijsverschil kan onderling uiteindelijk oplopen tot zo’n kleine 2.000 euro.

Interessante bespaartips

De realisatie van een aanbouw/uitbouw 3 meter zal altijd een bepaalde kostprijs met zich meebrengen. Sterker nog, een aanbouw of uitbouw laten bouwen is een karwei welke niet zelden een behoorlijke aanslag kan plegen op je financiële situatie. Gelukkig bestaan er ook meerdere mogelijkheden om een besparing te realiseren op een aanbouw/uitbouw 3 meter.

  • Constructie van beton of steen noodzakelijk?

Veel mensen kiezen er blindelings voor om op vlak van de constructie voor hun aanbouw of uitbouw te kiezen voor beton of steen. Dat is echter niet altijd noodzakelijk. Kiezen voor een houten geraamte kan er wat dit betreft in ieder geval voor zorgen dat er een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd.

  • Kies voor een casco aanbouw/uitbouw 3 meter

Ben jij best wel een handige Harry en durf je absoluut je handen vuil te maken? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een aanbouw/uitbouw 3 meter casco te laten opleveren. De afwerking zelf doen kan je in totaliteit al snel een paar duizend euro uitsparen.

Lees ook: kozijnen kunststof prijzen

Bespaar tot 30% op de kostprijs van jouw aanbouw/uitbouw 3 meter

Wil je een extra besparing realiseren op de kostprijs van je aanbouw/uitbouw 3 meter? Dat is geen probleem. Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het goedkeuren van een offerte van een bepaald bedrijf is het namelijk altijd interessant om eerst even meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Door deze manier van werken kan je er altijd die ene partij tussenuit halen die jouw aanbouw/uitbouw 3 meter op meest voordelige wijze zal weten te realiseren. In de praktijk is het door deze manier van werken zomaar mogelijk om een besparing tot wel 30 procent te realiseren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Het proces van het plaatsen van een aanbouw

Gedurende de laatste paar maanden werd men verzocht om zo veel mogelijk

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw