Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Denk je er aan om een schuur te realiseren bij je woning? Zou je graag een uitbouw als schuur willen inrichten, maar heb je er geen idee van met welke kosten je dan allemaal rekening dient te houden? Dat is vrij normaal. Mensen onderschatten ook vaak de verschillende onderdelen waaruit een uitbouw schuur bestaat. Er dient dan ook niet alleen rekening te worden gehouden met de constructie van de schuur, maar ook met diens afwerking evenals bijvoorbeeld het glas en de elektriciteit die moet worden toegepast. Om er voor te zorgen dat je een correct beeld krijgt van de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan een schuur uitbouwen hebben we alvast even gedetailleerde prijsinformatie voor jou op deze pagina op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Wat zijn de kosten van een schuur uitbouwen?

Het uitbouwen van een schuur bij je huis is een niet onaanzienlijk project. Dit zorgt er voor dat je er (zeker uit financiële overwegingen) altijd goed aan doet om eerst even na te gaan wat de nu precies de gemiddelde kostprijs is van een dergelijke uitbouw. Wij hebben alvast even de kostprijs voor een gemiddelde uitbouw schuur voor jou uitgezocht en door middel van onderstaande prijstabel voor jou op een rijtje gezet.

Type uitbouw Oppervlakte Gemiddelde kostprijs
Schuur van steen 15 vierkante meter Tussen 17.000 & 18.000 euro

Bovenstaande kostprijs is uiteraard slechts een indicatie. Het uiteindelijke prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor een schuur uitbouwen is immers altijd afhankelijk van een groot aantal persoonlijke keuzes die worden gemaakt. Welke materialen worden er bijvoorbeeld gebruikt, doe je de afwerking van de schuur zelf, wordt er gebruik gemaakt van isolatieglas en ga zo maar door. Al deze verschillende keuzes oefenen immers als vanzelfsprekend een niet onaanzienlijke invloed uit op de uiteindelijke, totale facturatieprijs.

De prijsopbouw van een schuur uitbouwen

Wil je een schuur uitbouwen? In dat geval is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat 62 procent van de volledige kostprijs is voorbehouden voor de arbeidskosten. 36 procent van de kosten gaat vervolgens op aan het materiaal dat wordt gebruikt en de resterende 2 procent van de kosten zijn nodig om de voorrijkosten in te dekken. Je moet er uiteraard wel steeds rekening mee houden dat de daadwerkelijke onderverdeling van de prijsopbouw afhankelijk kan zijn van jouw persoonlijke voorkeur. Kies je voor een bedrijf uit de buurt? Dan kunnen de voorrijkosten bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen.

Keuzes die de kostprijs van een schuur uitbouwen kunnen beïnvloeden

Bovenstaande informatie geeft reeds aan dat de prijs van een schuur uitbouwen onderhevig is aan verschillende invloeden. Om er voor te zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we de belangrijkste invloeden alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen

Het spreekt voor zich dat de grootte van de schuur de basis zal leggen voor de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht. Je kan er op dit vlak rekening mee houden dat er een gemiddelde kostprijs geldt per vierkante meter voor een standaard schuur van zo’n 925 à 950 euro. In het merendeel van de gevallen hebben mensen voldoende aan een schuur met vrij beperkte afmetingen. Op dit vlak zal vooral de functie van de schuur van doorslaggevend belang zijn.

Keuze 2: De isolatie

Ben je niet uitsluitend van plan om de uitgebouwde schuur te gebruiken als opslagruimte, maar zou je er bijvoorbeeld graag in willen werken? In dat geval kan het een verstandige keuze zijn om deze te laten isoleren. Door je uitbouw schuur te laten isoleren kan je de warmte binnen houden en wordt er een structurele besparing op de stookkosten gerealiseerd. Hoeveel kost het nu echter om je uitbouw te laten isoleren? Dat wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande tabel.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Spouwmuurisolatie 22 euro per vierkante meter
Dakisolatie (bij plat dak) Tussen 60 & 80 euro per vierkante meter
Dakisolatie (bij schuin dak) Tussen 30 & 92 euro per vierkante meter

Er moet rekening mee worden gehouden dat de kosten zoals aangegeven in bovenstaande prijstabel niet alleen inclusief de arbeid, maar ook de BTW zijn.

Keuze 3: Eventuele extra opties

Bij de realisatie van een uitbouw schuur dient er eveneens rekening te worden gehouden met het bestaan van verschillende opties. Wij hebben enkele potentieel zeer interessante opties alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Vliering Zo’n 325 euro per vierkante meter
Dubbel glas Tussen 190 & 250 euro per raam
Hellend afdak Gemiddeld zo’n 775 euro
Elektrische garagedeur Gemiddeld zo’n 325 euro

Interessante bespaartips

Wil je vooraleer de opdracht te verstrekken om je schuur uit te bouwen nog op verschillende vlakken kunnen besparen waardoor de realisatie van een uitbouw schuur voor jou financieel interessanter wordt? Dan kunnen we je eigenlijk uitsluitend aanraden om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Bouw een uitbouw schuur samen met je buren

Hebben je buren recent aangegeven ook wel interesse te hebben in het plaatsen van een uitbouw schuur? Kies er dan bij voorkeur voor om dit samen te doen. Let wel op dat je de opdracht toekent aan hetzelfde bedrijf. Door deze manier van werken zal je kunnen vaststellen dat er al snel zo’n 10 procent kan worden bespaard op de volledige kostprijs van een uitbouw schuur.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Uit de prijsopbouw die we eerder op deze pagina aan je hebben voorgesteld is gebleken dat er altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening worden gebracht voor het laten realiseren van een uitbouw schuur. Deze kosten (die tussen de 0,50 & 1 euro per vierkante meter liggen) kunnen eenvoudig worden gedrukt door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt. Op deze manier wordt de kostprijs nog wat extra gedrukt.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van jouw schuur uitbouwen

Een schuur uitbouwen kan een vrij dure aangelegenheid zijn. Omwille van deze reden is het dan ook helemaal niet ondenkbaar dat bovenstaande bespaartips uiteindelijk niet voldoende besparing weten te realiseren. Gelukkig hebben we nog één belangrijke tip achter de hand gehouden. Heb je er bijvoorbeeld aan gedacht om niet zomaar je schuur te laten uitbouwen door het eerste, het beste bedrijf waarmee je in aanraking komt? Door een objectieve vergelijking uit te voeren van offertes die zijn ontvangen van meerdere bedrijven is het namelijk mogelijk om tot zomaar even 30 procent te besparen op de uiteindelijke kostprijs. Hierdoor is het laten uitbouwen van een schuur meteen financieel heel wat interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u