Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 4 meterEen aanbouw/uitbouw 4 meter realiseren zorgt er voor dat je kan rekenen op een mooie, waardevolle toevoeging voor je bestaande woning. Uiteraard is een dergelijke diepte niet altijd noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het comfort in je huis aanzienlijk kan worden verhoogd. De realisatie van een aanbouw/uitbouw 4 meter is door de jaren heen sowieso terug heel erg populair geworden. Ben jij van mening dat een dergelijke constructie ook voor jouw huis een niet onbelangrijke meerwaarde kan betekenen? Dan is het absoluut de moeite waard om even de informatie op deze pagina door te nemen.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 4 meter?

Vooraleer je, je goedkeuring zal geven met betrekking tot de bouw van een aanbouw/uitbouw 4 meter is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die er aan verbonden zijn. Wij hebben deze voor je uitgezocht en in een handige prijstabel gegoten.

Type aanbouw/uitbouw 4 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 4 x 2 = 8 vierkante meter Tussen 16.900 & 20.750 euro
Aanbouw/uitbouw 4 x 3 = 12 vierkante meter Tussen 19.750 & 24.750 euro
Aanbouw/uitbouw 4 x 4 = 16 vierkante meter Tussen 28.350 & 36.400 euro
Aanbouw/uitbouw 4 x 5 = 20 vierkante meter Tussen 32.800 & 39.500 euro
Aanbouw/uitbouw 4 x 6 = 24 vierkante meter Tussen 38.750 & 51.900 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 4 meter

Wil je nog een beter idee krijgen van waar je nu precies wat voor betaalt bij de realisatie van een aanbouw/uitbouw 4 meter? De prijsopbouw van een dergelijke constructie bestaat in de basis altijd uit twee onderdelen. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat er materiaal moet worden aangekocht, maar wat verder ook te denken van de arbeidskosten? Voor wat het kopen van materiaal betreft mag je er rekening mee houden dat dit zo’n 62 procent van de totale kostprijs in beslag neemt. Op vlak van arbeidskosten dient er rekening te worden gehouden met 36 procent van de totale kostprijs. Blijft er nog 2 procent over. Deze 2 procent wordt gebruikt voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 4 meter kunnen beïnvloeden

Voor wat de realisatie van een aanbouw/uitbouw 4 meter betreft dient er rekening mee te worden gehouden dat je meerdere keuzes zal moeten maken. Al deze verschillende keuzes zullen stuk voor stuk een zekere impact hebben op het kostenplaatje dat op het einde van de rit moet worden betaald. Om er voor te zorgen dat je geen enkele over het hoofd ziet hebben we ze speciaal voor jou in onderstaand overzicht gegoten.

Keuze 1: De breedte van je aanbouw/uitbouw 4 meter

Het feit dat een aanbouw of uitbouw over een diepte van 4 meter beschikt zegt op vlak van kostprijs uiteraard niet alles, in tegendeel. Je moet namelijk ook rekening houden met de breedte van de constructie. De prijstabel die we eerder op deze pagina hebben geplaatst maakt duidelijk met welk onderling prijsverschil je rekening moet houden.

Keuze 2: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Een aanbouw/uitbouw 4 meter kan tegenwoordig in zeer veel verschillende materialen worden gerealiseerd. Je hebt op dit vlak onder meer de keuze tussen hout, kunststof evenals aluminium. Kijk evenwel gerust verder dan uitsluitend het materiaal welke voor de afwerking wordt gebruikt. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het geraamte van de aanbouw of uitbouw? Ben je verplicht om deze op te trekken uit steen of beton? Uiteraard niet! Je kan er voor jouw constructie misschien ook wel voor kiezen om een houten geraamte te laten realiseren. Hierdoor kan je een forse besparing realiseren.

Keuze 3: Het type constructie voor je aanbouw/uitbouw 4 meter

Een laatste, ook niet onaanzienlijk punt is terug te vinden in het verschil tussen een prefab en een maatwerk aanbouw of uitbouw 4 meter. Beide constructies beschikken over hun eigen, specifieke voordelen. Voor een prefab constructie geldt bijvoorbeeld dat ze financieel bijzonder voordelig is terwijl voor een maatwerk aanbouw of uitbouw de ideale oplossing biedt voor mensen die zeer specifieke eisen of verwachtingen hebben van hun constructie. Je dient er alleen rekening mee te houden dat het onderlinge prijsverschil tussen de constructies al snel kan oplopen tot zo’n 2.000 euro of meer.

Interessante bespaartips

Zou je ook graag een aanbouw/uitbouw 4 meter willen laten realiseren bij jouw woning? Moet je daarvoor echter eerst enkele interessante bespaartips vinden die de kostprijs op niet onaanzienlijke wijze kunnen verlagen? Dat is geen probleem. Wij hebben enkele interessante bespaartips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

  • Maak gebruik van een houten geraamte

In bepaalde gevallen is het helemaal geen vereiste om een constructie te realiseren uit steen en beton. Een houten geraamte kan dan minstens even kwalitatief blijken terwijl er veel minder hoge kosten aan verbonden zijn. Ben jij ook van mening dat een houten geraamte uitstekend kan worden gebruikt voor jouw aanbouw/uitbouw 4 meter? Dan kan je hierdoor de totale kostprijs reeds behoorlijk drukken. Let op, een houten geraamte is niet voor elke aanbouw of uitbouw zomaar mogelijk.

  • Kies voor een specialist uit je eigen buurt

De voorrijkosten die je moet betalen voor het inschakelen van een vakman voor de realisatie van je aanbouw/uitbouw 4 meter zijn altijd afhankelijk van de afstanden welke deze moet afleggen. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je deze kosten tot een minimum kan inperken? Dan is het steeds het meest aan te raden om er voor te kiezen om een vakman bij jou uit de buurt onder de arm te nemen.

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw aanbouw/uitbouw 4 meter

Ondanks het zeer interessante karakter van bovenstaande bespaartips moeten we in alle eerlijkheid zeggen dat deze niet voor iedereen voldoende zullen zijn. Gelukkig hoef je in dat geval nog niet meteen te wanhopen, in tegendeel. Wist je immers dat er een mogelijkheid bestaat om een extra besparing te realiseren die in de praktijk zomaar kan oplopen tot wel 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte voor je aanbouw/uitbouw 4 meter aan te vragen bij verschillende partijen. Deze manier van werken zal er namelijk voor zorgen dat je steeds met honderd procent zekerheid zal kiezen voor de voordeligste oplossing. Zo wordt de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 4 meter op financieel vlak meteen een stevig stuk interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te