Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

Kosten aanbouw/uitbouw 10m2In principe beschik je als eigenaar van een huis altijd over de mogelijkheid om een aanbouw of uitbouw in alle mogelijke afmetingen te laten realiseren. Indien je gewoon een kleine, maar toch waardevolle en praktische uitbreiding van je huis wenst te realiseren kan het bijvoorbeeld voldoende zijn om er voor te kiezen om een aanbouw/uitbouw 10m2 te laten realiseren. Een dergelijke constructie is financieel zeer toegankelijk terwijl ze toch een toch belangrijke meerwaarde voor je huis weet te realiseren. Denk jij er ook aan om een aanbouw/uitbouw 10m2 te laten toevoegen aan jouw bestaande woning, maar wil je in eerste instantie meer te weten komen over de mogelijkheden en de kosten die er aan verbonden zijn? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de onderstaande informatie te raadplegen.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 10m2?

Het eerste punt waar je bij stil zal willen blijven staan voor wat de realisatie van een aanbouw/uitbouw 10m2 betreft is terug te vinden in de kostprijs die moet worden betaald. Op vlak van een aanbouw 10m2 is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een dergelijke oppervlakte op meerdere manieren kan worden verkregen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn door middel van de onderstaande verhoudingen:

  • Een aanbouw/uitbouw van 5 x 2 meter
  • Een aanbouw/uitbouw van 2,5 x 4 meter

De exacte kostprijs welke je moet betalen voor een aanbouw/uitbouw 10m2 is steeds gebaseerd op deze verhoudingen. Concreet betekent dit dat het prijskaartje kan verschillen. Globaal gezien is het evenwel mogelijk om rekening te houden met de onderstaande, gemiddelde kostprijs voor het aanschaffen en laten plaatsen van jouw aanbouw/uitbouw 10m2:

Type aanbouw/uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 10m2 Tussen 17.900 & 22.900 euro

Prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 10m2

Wat de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 10m2 betreft is het van belang om er rekening mee te houden dat deze altijd bestaat uit meerdere, verschillende kosten. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld de kostprijs voor het kopen van het materiaal van de kosten die moeten worden betaald voor de daadwerkelijke plaatsing. De materiaalkosten zijn bij een aanbouw/uitbouw 10m2 altijd het grootst. Deze nemen dan ook zo’n 62 procent in beslag. 36 procent van de kosten moeten vervolgens worden betaald voor de arbeidskosten en de resterende 2 procent is voorbehouden om de voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 10m2 beïnvloeden

Denk je er over na om een aanbouw/uitbouw 10m2 te realiseren bij jouw woning, maar is het voor jou van zeer groot belang om concreet te weten welke kosten hieraan verbonden zijn en welke keuzes deze kosten mogelijks kunnen beïnvloeden? In dat geval doe je er zeker en vast goed aan om rekening te houden met de onderstaande factoren.

Keuze 1: De verhouding tussen breedte en diepte van de aanbouw

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan een oppervlakte van 10 vierkante meter voor een aanbouw of uitbouw op verschillende manieren worden gerealiseerd. Je moet er altijd rekening mee houden dat deze verhouding ook een impact kan hebben op de kostprijs die je uiteindelijk zal moeten betalen. Twijfel je over de precieze verhoudingen en welk kostenplaatje er precies aan verbonden kan zijn? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit even samen met je vakman te bespreken!

Keuze 2: De constructie van de aanbouw

Wat de constructie van je aanbouw/uitbouw 10m2 betreft dient er rekening te worden gehouden met verschillende details. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen een prefab en een maatwerk constructie. Kiezen voor prefab is financieel altijd het voordeligst, maar houdt wel in dat er geen specifieke eisen kunnen worden ingelost. Wil je er dus met andere woorden voor zorgen dat jouw aanbouw/uitbouw 10m2 een echt uniek exemplaar wordt? Dan ben je toch aangewezen op het wat duurdere maatwerk. Het gemiddelde prijsverschil tussen beide opties bedraagt gemiddeld zo’n kleine 2.000 euro.

Keuze 3: Van welke materialen wordt er gebruik gemaakt?

Zowel voor de constructie als voor de afwerking is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende materialen. Voor wat de constructie betreft wordt er veelal gebruik gemaakt van steen en / of beton. Een financieel veel voordeliger alternatief is kiezen voor een houten geraamte. Op vlak van afwerking kan er een keuze worden gemaakt tussen diverse houtsoorten, kunststof of aluminium. Van deze drie materialen is aluminium het duurst, maar wel ook het duurzaamst. Hou bij de keuze van de materialen in ieder geval altijd rekening met het budget dat je voor handen hebt.

Interessante bespaartips

Ondanks de enigszins geringe afmetingen waar een aanbouw/uitbouw 10m2 over beschikt moet het toch gezegd dat er niet onaanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. Om er voor te zorgen dat een dergelijke constructie ook voor jou betaalbaar blijft is het steeds de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Het materiaal van de constructie van je aanbouw/uitbouw 10m2

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om de constructie van een aanbouw/uitbouw 10m2 te realiseren aan de hand van een combinatie van steen en beton. Dit is uiteraard zeer interessant en zorgt voor een solide basis voor het bouwwerk, maar is ook erg duur. Door er voor te kiezen om bijvoorbeeld gebruik te maken van een houten geraamte is het mogelijk om deze kosten aanzienlijk te drukken.

  • Beperk de voorrijkosten met een vakman uit je buurt

Wil je graag de voorrijkosten beperken die in rekening worden gebracht voor het realiseren van je aanbouw/uitbouw 10m2? In dat geval raden we je aan om te kiezen voor een vakman bij jou uit de buurt. Deze specialist kan voor jou ongetwijfeld perfect een mooie aanbouw of uitbouw realiseren en dat terwijl de verschuldigde voorrijkosten tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw aanbouw/uitbouw 10m2

Het is perfect mogelijk dat bovenstaande bespaartips de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 10m2 voor jou onvoldoende weten te drukken. Dat lijkt op het eerste zicht uiteraard een beetje vervelend omdat je hierdoor waarschijnlijk je droom van een mooie aanbouw of uitbouw kan opbergen, maar niets is minder waar. Het is namelijk zo dat je buiten met bovenstaande bespaartips nog een extra besparing kan realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Hierdoor haal je er altijd de voordeligste prijs tussenuit en dat zal je ongetwijfeld voelen. Ook tot 30% besparen op de kostprijs van je aanbouw/uitbouw 10m2? Vraag dan zeker en vast meerdere offertes op bij verschillende partijen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vijf tips waarmee je kunt aanbouwen zonder vergunning

Het kan zijn dat je een aanbouw wil plaatsen en geen extra

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit