Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 60m2Een aanbouw/uitbouw 60m2 is iets dat je niet elke dag ziet. Veel mensen geven er namelijk de voorkeur aan om een aanbouw of uitbouw met iets beperktere afmetingen te laten realiseren, maar deze constructie is nu eenmaal niet altijd voldoende voor het doel dat men voor ogen stelt. Wil je bijvoorbeeld een mooie, grote logeerkamer in je aanbouw of uitbouw stoppen? Dan is een grotere oppervlakte vereist. Ben je eerder op zoek naar een opbergruimte, dan zou het wel een mogelijkheid kunnen zijn om te kiezen voor een kleinere ruimte. In ieder geval, heb jij toch een voorkeur voor een aanbouw/uitbouw 60m2, maar zou je graag te weten willen komen met welke kosten je hiervoor rekening dient te houden? Dit wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 60m2?

Vooraleer er wordt gekeken naar alle verschillende mogelijkheden die voor handen zijn met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw 60m2 is het belangrijk om even stil te blijven staan bij de gemiddelde kosten die voor een dergelijke constructie in rekening worden gebracht. Op dit vlak kan je rekening houden met de gemiddelde prijs in onderstaande tabel.

Type aanbouw/uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 60m2 Tussen 95.000 & 107.000 euro

Bovenstaande richtprijs is natuurlijk allerminst onaanzienlijk en dan betreft het eigenlijk nog uitsluitend een schatting. In deze kosten zijn immers uitsluitend de standaard constructie evenals de plaatsing en de BTW inbegrepen. Heb je bijzondere eisen? Dan kan je al snel zo’n 2.000 euro bij de gemiddelde kostprijs bijtellen.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 60m2

Bovenstaande geeft je een goed beeld van de gemiddelde kosten die worden aangerekend voor de realisatie van een aanbouw/uitbouw 60m2. Dat is echter niet alles. Wat namelijk te denken van de prijsopbouw voor een dergelijke constructie? Hierbij moet er geen rekening worden gehouden met één, maar wel met drie verschillende prijzen. We onderscheiden op dit vlak de materiaalkost die goed is voor zo’n 62 procent van de arbeidskosten welke zo’n 36 procent bedragen. De resterende 2 procent dient te worden besteed aan de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 60m2 beïnvloeden

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze het prijskaartje voor hun aanbouw/uitbouw 60m2 ondanks de vrij aanzienlijke afmetingen zo beperkt mogelijk houden. Dit is uiteraard lang niet altijd even voor de hand liggend, in tegendeel. Om er zeker van te zijn dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan met betrekking tot de kosten voor jouw aanbouw/uitbouw 60m2 hebben we even alle keuzes die gemaakt dienen te worden voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van je aanbouw/uitbouw 60m2

Gezien het feit dat we het op deze pagina over de globale oppervlakte van een aanbouw/uitbouw hebben spreekt het voor zich dat er rekening mee moet worden gehouden dat deze onderhevig is aan de exacte verhoudingen. Er kan immers op meerdere manieren een aanbouw/uitbouw 60m2 worden gerealiseerd. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan met betrekking tot de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 60m2? In dat geval is het absoluut de moeite waard om dit even te overleggen met jouw vakman.

Keuze 2: Keuze voor een prefab of een maatwerk constructie

Eén van de eerste keuzes die je zal moeten maken met betrekking tot de realisatie van je aanbouw/uitbouw 60m2 heeft betrekking tot de constructie. Kiezen voor een prefab uitvoering lijkt op het eerste zicht een beetje vervelend omdat er nauwelijks ruimte wordt gelaten voor personalisatie, maar er staat wel tegenover dat je heel wat goedkoper uit bent. Bovendien wordt ook de overlast tot een absoluut minimum beperkt. Zou je toch graag als eigenaar een echt unieke aanbouw/uitbouw 60m2 willen laten realiseren? Dan is de keuze voor maatwerk waarschijnlijk al snel gemaakt.

Keuze 3: Afwerking zelf doen of uitbesteden?

Het spreekt voor zich dat het lang niet altijd even eenvoudig is om zelf bepaalde taken met betrekking tot de realisatie van je aanbouw/uitbouw 60m2 voor eigen rekening te nemen. Als handige doe-het-zelver moet het echter op z’n minst mogelijk zijn om de afwerking van het bouwwerk zelf te doen. Kan je dit realiseren? Dan kan dat al snel zo’n paar duizend euro uitsparen op de uiteindelijke factuur die je voor deze uitbreiding van je woning voorgeschoteld krijgt.

Interessante bespaartips

Ondertussen is het je ongetwijfeld duidelijk dat de realisatie van een aanbouw/uitbouw 60m2 een behoorlijke som geld kan kosten. Ondanks dit gegeven bestaan er ook verschillende mogelijkheden om een korting te ontvangen op de kosten die je standaard aangerekend zouden worden. Welke kosten dit precies zijn kom je te weten in onderstaand overzicht.

  • Neem de afwerking voor je eigen rekening

De realisatie van de ruwbouw van een aanbouw/uitbouw 60m2 is uiteraard niet weggelegd voor de doorsnee doe-het-zelver. Dit neemt echter niet weg dat je niet als handige Harry de uiteindelijke afwerking van de constructie voor je rekening kan nemen. Door het geheel casco te laten opleveren zal je dan ook niet anders kunnen dan vaststellen dat er een meer dan degelijke besparing kan worden gerealiseerd.

  • Wees aandachtig voor de gebruikte materialen

De afwerking van een aanbouw/uitbouw 60m2 kan tegenwoordig op zeer veel verschillende manieren gebeuren. Uiteraard kan je een keuze maken uit een groot aantal verschillende mogelijkheden voor wat betreft de materialen. Kies je voor hout of kunststof? Dan kan je bijvoorbeeld rekenen op een zeer toegankelijk prijskaartje. Heb je het evenwel meer begrepen op aluminium? Dan kies je voor een prijs-kwaliteit verhouding die vooral op middellange tot lange termijn haar meerwaarde zal beklemtonen. In ieder geval, wanneer je een enigszins beperkt budget voor handen hebt is het altijd de moeite waard om even goed de verschillende, mogelijke materialen onder de loep te nemen.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw aanbouw/uitbouw 60m2

Zou je graag een extra besparing willen realiseren op het totale prijskaartje van je aanbouw/uitbouw 60m2? In dat geval is het bijzonder belangrijk om er bij stil te blijven staan dat het uitvoeren van een vergelijking tussen meerdere bedrijven je een behoorlijke stap verder kan brengen. Door een offerte aan te vragen bij meerdere partijen is het namelijk mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent. Dit is bijna een derde dat je kan uitsparen op de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 60m2. Als dat niet de moeite waard is!

Lees ook: kostprijs spouwmuurisolatie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

Het proces van het plaatsen van een aanbouw

Gedurende de laatste paar maanden werd men verzocht om zo veel mogelijk

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u