Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten uitbouw garageZou het niet fantastisch zijn mocht je de mogelijkheid hebben om gewoon rechtstreeks vanuit je woning in je garage te kunnen stappen? Dat kan perfect gerealiseerd worden door te kiezen voor een uitbouw garage. Een dergelijke uitbouw is niet alleen bijzonder interessant omdat ze zorgt voor meer comfort, daarnaast wordt er ook een aanzienlijke meerwaarde op vlak van veiligheid gerealiseerd. Daar komt bij dat de realisatie van een uitbouw garage eigenlijk niet noodzakelijk zeer duur hoeft te zijn. Zou jij ook graag je auto in zekere zin in je huis willen kunnen parkeren, maar wil je graag eerst te weten komen welke kosten dit met zich meebrengt? Lees dan snel verder, want wij geven je hier graag een glashelder beeld van op deze pagina!

*Tip:

→ Direct weten wat een aanbouw kost voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een uitbouw garage?

Wanneer je met het idee speelt om een uitbouw garage te laten bouwen is het niet meer dan normaal dat je eerst even op zoek zal willen gaan naar gedetailleerde prijsinformatie. Het is echter zo dat de uiteindelijke kostprijs van een uitbouw garage altijd flink onderhevig kan zijn aan je persoonlijke eisen. Van welke materialen wordt er namelijk gebruik gemaakt, welke poort ga je in de garage plaatsen, over welke afmetingen moet ze beschikken en ga zo maar door. Omwille van deze reden hebben we met onderstaande prijstabel de gemiddelde kostprijs aangegeven voor een standaard uitbouw zonder afwerking.

Soort uitbouw garage Gemiddelde kostprijs
Uitbouw van 6 vierkante meter Gemiddeld 12.500 euro
Uitbouw van 12 vierkante meter Gemiddeld 16.000 euro
Uitbouw van 15 vierkante meter Gemiddeld 20.500 euro

De prijsopbouw van een uitbouw garage

Op het ogenblik dat je de prijsopbouw van een uitbouw garage onder de loep neemt zal je kunnen vaststellen dat deze uit slechts drie onderdelen bestaat. De aankoopprijs van de verschillende materialen is uiteraard de belangrijkste kost waar je rekening mee dient te houden. Deze neemt dan ook zomaar even 62 procent van de totale kosten in beslag. 36 procent van de kosten is dan weer voorbehouden voor de arbeid die moet worden verricht en de overgebleven 2 procent zal de voorrijkosten indekken. Kies je er voor om je uitbouw garage casco te laten opleveren en ga je met andere woorden de volledige afwerking zelf uitvoeren? Dan spreekt het voor zich dat de prijsopbouw hier aanzienlijk door kan worden beïnvloed.

Keuzes die de kostprijs van een uitbouw garage beïnvloeden

Als eigenaar van de woning spreekt het voor zich dat je waarschijnlijk voor je uitbouw garage verschillende specifieke keuzes in gedachten hebt. Elke keuze zal uiteindelijk een bepaalde impact hebben op de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Hoe groot moet de uitbouw garage precies zijn?

Bepaal de grootte van je uitbouw garage nauwkeurig en zorg er voor dat deze niet nodeloos groter wordt gemaakt. Een te grote uitbouw garage laten realiseren zorgt er namelijk voor dat je wordt geconfronteerd met veel hogere kosten die eigenlijk niet noodzakelijk zijn. Door de afmetingen van je uitbouw garage enigszins binnen de perken te houden is het in ieder geval mogelijk om al snel een paar duizend euro op de totale kostprijs uit te sparen.

Keuze 2: Moet de garage geïsoleerd worden?

Een structureel verschil tussen een aanbouw en een uitbouw garage is terug te vinden in het feit of ze al dan niet wordt geïsoleerd. In het geval van een aanbouw wordt hier eigenlijk zelden voor gekozen terwijl een uitbouw doorgaans altijd wordt geïsoleerd. De reden hiervoor is eigenlijk niet ver te zoeken. Een uitbouw vormt immers één onlosmakelijk geheel met andere ruimtes in de woning. Deze niet isoleren kan zorgen voor heel wat warmteverlies waardoor de energiefactuur aanzienlijk de hoogte in kan schieten. Voor het plaatsen van degelijke isolatie kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 50 en 75 euro per vierkante meter. Uitschieters tot 125 euro per vierkante meter zijn evenwel mogelijk.

Keuze 3: De keuze van de poort voor je uitbouw garage

Eveneens een zeer belangrijke keuze met betrekking tot je uitbouw garage is terug te vinden in de poort waar gebruik van wordt gemaakt. Er zijn door de jaren heen niet alleen verschillende poorten, maar ook meerdere systemen op de markt verschenen die zich uitstekend voor bepaalde situaties lenen. Vooraleer een bepaalde poort te kopen voor je uitbouw garage is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de ruimte die beschikbaar is. Een open draaiende poort is bijvoorbeeld erg mooi, maar kan lang niet overal worden toegepast. Hier even het nodige onderzoek naar doen is dan ook steeds aan te raden.

Interessante bespaartips

Ben je op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kostprijs van een uitbouw garage? Wanneer het voor jou belangrijk is om de prijs van je uitbouw garage tot een minimum te beperken kunnen de verschillende, onderstaande bespaartips voor jou bijzonder interessant zijn.

  • Laat je uitbouw garage casco opleveren

Wil je de kosten drukken van je uitbouw garage en ben je zelf ook wel een beetje een handige Harry? In deze situatie kan het steeds interessant zijn om deze casco te laten opleveren. Een casco uitbouw garage kost je bij oplevering heel wat minder dan een volledig afgewerkte garage uitbouw waardoor je de extra kosten voor de afwerking er van probleemloos over een langere periode kan uitspreiden.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Er worden ook voor de levering en plaatsing van een uitbouw garage steeds zogenaamde voorrijkosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Wil je de hoogte van deze kosten behoorlijk kunnen drukken? Dan is het steeds een aanrader om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf welke in jouw onmiddellijke omgeving is gevestigd.

Bespaar tot 30% op de kosten van je uitbouw garage

Zou je ook graag jouw auto in een uitbouw garage willen plaatsen, maar vallen de kosten zelfs na het toepassen van bovenstaande bespaartips nog steeds (veel) te hoog uit? In dat geval hoef je nog niet meteen te wanhopen. Er bestaat immers nog een extra mogelijkheid om een besparing op de totale kostprijs te realiseren. Door het aanvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven die een uitbouw garage voor jou kunnen realiseren is het mogelijk om een bedrag tot zomaar even 30 procent uit te sparen. Hierdoor wordt de realisatie van een uitbouw garage bij jouw woning meteen op financieel vlak heel wat toegankelijker.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om

Hoe snel wordt een aanbouw geplaatst?

Wil je buiten extra ruimte creëren? Maar hou je niet van verhuizen?