Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 30m2Er voor kiezen om een aanbouw/uitbouw 30m2 toe te voegen aan je woning zorgt er voor dat je kan rekenen op meerdere extra voordelen. Allereerst is het natuurlijk zo dat een dergelijke constructie meer bewoonbare ruimte creëert. Dat is interessant, want hierdoor kan het comfort in je huis structureel worden verhoogd. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door het toevoegen van een aanbouw/uitbouw 30m2 kan rekenen op een zeer interessante, financiële meerwaarde voor jouw woning. Ben je ook geïnteresseerd in de realisatie van een aanbouw/uitbouw 30m2? Lees dan snel verder en ontdek meteen met welke kosten je op dit vlak rekening dient te houden!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 30m2?

Er voor kiezen om een aanbouw/uitbouw 30m2 te laten realiseren zorgt er voor dat je niet alleen kan rekenen op meer leefruimte, bovendien wordt er eveneens extra comfort en lichtinval gecreëerd. De voordelen zijn dus zeker en vast niet onaanzienlijk, maar er dient wel rekening mee te worden gehouden dat de realisatie van een dergelijke aanbouw of uitbouw ook steeds gepaard met verschillende kosten. Om er voor te zorgen dat je voor wat de kosten betreft geen sprong in het diepe waagt hebben we de gemiddelde prijs voor een aanbouw/uitbouw 30m2 even in de onderstaande prijstabel voor jou op een rijtje gezet.

Type aanbouw/uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 30m2 Tussen 49.000 & 64.500 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 30m2

Voor de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 30m2 moet er rekening worden gehouden met verschillende kosten. Uiteraard spreekt het voor zich dat er heel wat verschillende materialen dienen te worden aangekocht. Deze verschillende materialen samen zijn goed voor een totale kostprijs die 62 procent van de volledige factuur in beslag neemt. 36 procent van de kosten moeten daarnaast worden voorbehouden voor de realisatie van de aanbouw of uitbouw 30 vierkante meter en de overgebleven 2 procent gaat op aan de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 30m2 beïnvloeden

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat de realisatie van een aanbouw/uitbouw 30m2 steeds enkele niet onaanzienlijke voordelen met zich meebrengt. Dit bovendien niet alleen op korte, maar ook op lange termijn omdat het de waarde van je woning in haar totaliteit verbetert. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende keuzes gemaakt moeten worden vooraleer de aanbouw/uitbouw 30m2 kan worden gebouwd. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: De exacte afmetingen van de aanbouw/uitbouw 30m2

Kiezen voor een aanbouw/uitbouw 30m2 betekent dat er verschillende verhoudingen in afmetingen mogelijk zijn. Wat dit betreft kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een 5 x 6 meter aanbouw of uitbouw, maar ook het omgekeerde is mogelijk, namelijk 6 x 5 meter. Je dient er als eigenaar van het huis altijd rekening mee te houden dat de exacte verhoudingen een niet onaanzienlijke impact kunnen hebben op de volledige kostprijs die moet worden betaald voor de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 30m2. Hier rekening mee houden is dan ook een absolute aanrader.

Keuze 2: Het type constructie van de aanbouw/uitbouw 30m2

Voor het merendeel van de constructies die er op de markt zijn terug te vinden, dus ook voor een aanbouw/uitbouw 30m2 geldt dat er een keuze dient te worden gemaakt tussen een prefab en een maatwerk uitvoering. Een prefab aanbouw/uitbouw 30m2 is voor veel mensen het interessantst omdat deze financieel een behoorlijk stuk interessanter is. Gemiddeld kan het prijsverschil tussen een prefab aanbouw/uitbouw 30m2 en een maatwerk oplossing dan ook zomaar oplopen tot een mooie 2.000 euro. Heb je behoorlijk specifieke eisen in gedachten voor je aanbouw/uitbouw 30m2 en wil je daar niet van afwijken? In dat geval zal je niet anders kunnen dan vrede nemen met de hogere kostprijs van het maatwerk.

Keuze 3: Schuifpui plaatsen of niet?

Er bestaan uiteraard erg veel verschillende ramen en deuren die je kan plaatsen in een aanbouw/uitbouw 30m2. Over het algemeen moet het echter gezegd dat vooral een schuifpui bijzonder vaak wordt toegepast. Niet alleen zorgt een schuifpui voor een vlotte doorgang naar de tuin, daarnaast kan je ook nog eens rekenen op een optimale lichtinval en beschik je als het ware over een raam en deur in één. Voor de plaatsing van een schuifpui in je aanbouw/uitbouw 30m2 kan je rekening houden met een meerprijs van gemiddeld zo’n 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Wanneer je er over nadenkt om een investering te doen in een aanbouw/uitbouw 30m2 spreekt het voor zich dat je een bepaald budget zal moeten voorzien. Dit budget weegt voor de ene persoon uiteraard al wat zwaarder door dan voor de ander. Wij hebben daarom een aantal interessante bespaartips verzameld die het totale kostenplaatje van jouw aanbouw/uitbouw 30m2 kunnen drukken. Het betreft de onderstaande bespaartips:

  • Kies voor een casco oplevering van je aanbouw/uitbouw 30m2

Ben je zelf een beetje een handige Harry en vindt je het wel fijn om zelf aan de slag te gaan? In dat geval is het misschien wel interessant om er voor te kiezen om je aanbouw/uitbouw 30m2 casco op te laten leveren. Hierdoor kan er een zeer mooi bedrag worden uitgespaard en kan je de afwerking bovendien ook nog eens geheel op je eigen tempo uitvoeren.

  • Recht op eventuele kwantumkorting?

Heb je recent opgevangen dat je buurman, iemand uit je straat of één van je familieleden eveneens interesse heeft in de realisatie van een aanbouw/uitbouw 30m2? Dan is het misschien wel de moeite waard om er voor te kiezen om de beide werkzaamheden samen uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. Hierdoor kunnen jullie beiden in het meest optimale geval rekenen op een kwantumkorting die kan oplopen tot zomaar even 10 procent.

Tot 30% besparen op de kosten van jouw aanbouw/uitbouw 30m2

Met de bovenstaande interessante bespaartips kan je er reeds voor zorgen dat de totale kostprijs voor jouw aanbouw/uitbouw 30m2 een behoorlijk stuk lager komt te liggen dan je in eerste instantie had verwacht. Er is echter nog meer. Wist je namelijk dat je zomaar tot 30 procent kan besparen op het volledige prijskaartje van je aanbouw/uitbouw 30m2, enkel en alleen door een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven die voor jou een dergelijke constructie kunnen realiseren? Het is dan ook zeker en vast aan te raden om hier een klein beetje tijd en moeite in te investeren. Uiteindelijk zal je hierdoor immers het meest optimale financiële voordeel weten te verkrijgen voor jouw aanbouw/uitbouw 30m2.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

Waar moet ik op letten bij de offerte?

Wil je je huis uitbreiden? Dit kan een goed idee zijn om

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw