Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuindak aanbouwStandaard is het zo dat er in de kostprijs van een aanbouw rekening is gehouden met de plaatsing van een plat dak. Lang niet iedereen is hier echter voor te vinden. Op dit vlak hoef je ook helemaal niets te vrezen, want indien je er op staat kan er ook probleemloos een schuindak voor je aanbouw worden voorzien. Je dient er wel rekening mee te houden dat hiervoor door het bedrijf die ze moet realiseren altijd een meerprijs zal worden aangerekend. Geef jij ook de voorkeur aan een schuindak voor je aanbouw, maar wil je toch eerst graag weten met welke meerprijs je op dit vlak rekening moet houden? Het wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een schuindak aanbouw?

Indien je een voorkeur hebt voor een schuindak aanbouw moet je er altijd bij stil blijven staan dat je niet kiest voor de goedkoopste oplossing voor je aanbouw. Bijzonder veel bedrijven maken immers een offerte voor een aanbouw waar een plat dak reeds bij is inbegrepen. Wil je liever een schuindak, dan zal je rekening moeten houden met een zekere meerprijs. De extra kostprijs die aangerekend wordt is afhankelijk van het soort materiaal waarvoor je kiest. Op dit vlak kan je een keuze maken uit de onderstaande mogelijkheden.

Type schuindak aanbouw Gemiddelde kostprijs
Kunstleien Tussen 35 & 65 euro per vierkante meter
Bitumenleien Tussen 29 & 39 euro per vierkante meter
Natuurleien Tussen 60 & 195 euro per vierkante meter
Betonpannen Tussen 23 & 40 euro per vierkante meter
Riet Tussen 91 & 94 euro per vierkante meter
Kleidakpannen Tussen 33 & 65 euro per vierkante meter
Zink Tussen 70 & 115 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een schuindak aanbouw

Ondertussen heb je een beeld gekregen van welke gemiddelde kostprijs er voor een schuindak bij een aanbouw wordt aangerekend. Veel mensen stellen zich echter de vraag hoe deze kostprijs precies is opgebouwd. Met andere woorden, hoeveel materiaalkosten zijn er in de prijs inbegrepen en wat met de arbeidskosten voor de realisatie van een schuindak aanbouw? Op vlak van arbeidskosten kan er rekening worden gehouden met zo’n 40 procent van de totale kostprijs. De resterende 60 procent is vereist voor het aanschaffen van de materialen. Uiteraard is de exacte prijsopbouw wel afhankelijk van het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt bij de realisatie van je schuindak aanbouw.

Keuzes die de kostprijs van een schuindak aanbouw kunnen beïnvloeden

De daadwerkelijke kostprijs welke in rekening wordt gebracht voor de realisatie van een schuindak aanbouw is uiteraard onderhevig aan tal van verschillende keuzes en factoren. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we ze even uitgebreid voor jou uiteengezet op deze pagina.

Keuze 1: De dakbedekking voor een schuindak aanbouw

De prijstabel die je op deze pagina kan raadplegen heeft duidelijk aangegeven dat er heel veel verschillende soorten van dakbedekking bestaan waar je gebruik van kan maken voor jouw schuindak aanbouw. De duurzaamheid en kwaliteit is uiteraard deels gebaseerd op de kostprijs die moet worden betaald. Dit neemt evenwel niet weg dat ook een voordelige dakbedekking, zoals bijvoorbeeld bitumenleien wel degelijk op vlak van prijs-kwaliteit de moeite waard kunnen zijn. Hoe dan ook, bekijk goed alle verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor de realisatie van jouw schuindak aanbouw en maak uiteindelijk de voor jou financieel meest interessante keuze.

Keuze 2: De grootte van je schuindak aanbouw

De uiteindelijke kostprijs van een schuindak aanbouw wordt als vanzelfsprekend ook aanzienlijk beïnvloed door de oppervlakte waarover ze beschikt. Hoe groter de aanbouw, des te hoger de totaalprijs zal komen te liggen. Aan de andere kant kan op deze manier wel de kostprijs per vierkante meter naar omlaag worden gehaald. Hoe dan ook is het uit financiële overwegingen nooit interessant om je aanbouw groter te maken dan strikt noodzakelijk is. Uiteraard geldt dit eveneens voor het dak dat er op wordt geplaatst.

Interessante bespaartips

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een besparing te realiseren op jouw schuindak aanbouw? In dat geval kan het de moeite waard zijn om rekening te houden met de onderstaande bespaartips. Hiermee wordt de realisatie van een schuindak aanbouw voor iedereen financieel een behoorlijk stuk toegankelijker.

  • Kies voor een voordelige dakbedekking. De prijstabel eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat er een niet onaanzienlijk prijsverschil kan bestaan tussen de verschillende soorten dakbedekking voor een schuindak aanbouw. Wil je de kosten zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het altijd het best om te kiezen voor bijvoorbeeld betonpannen of bitumenleien. Door te kiezen voor dit type van dakbedekking kan er al snel tot een paar duizend euro worden uitgespaard op de totale kostprijs voor jouw schuindak aanbouw.
  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. Ondanks het feit dat we er niet direct rekening mee hebben gehouden bij het opmaken van de prijsopbouw moet het gezegd dat er altijd ook zogenaamde voorrijkosten worden aangerekend voor het realiseren van een schuindak aanbouw. Wil je deze kosten voorkomen of in ieder geval aanzienlijk kunnen beperken? Dan is het absoluut de moeite waard om te kiezen voor een bedrijf uit de buurt. Hierdoor kunnen de kosten al snel met ettelijke tientallen euro’s worden gedrukt.
  • Recht op eventuele kwantumkorting? In bepaalde gevallen kan je een zogenaamde kwantumkorting ontvangen op de realisatie van je schuindak aanbouw. Dit is onder meer het geval wanneer je de werken samen met je buren laat uitvoeren. Met een beetje geluk kan de kostprijs van je schuindak aanbouw hierdoor tot wel 10 procent voordeliger uitvallen.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw schuindak aanbouw

Ondanks het feit dat bovenstaande bespaartips bijzonder interessant zijn moet het gezegd dat er altijd nog een extra besparing kan worden gerealiseerd. Kies er bijvoorbeeld nooit voor om zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. In plaats daarvan is het veel interessanter om een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. In de praktijk is het op deze manier zonder probleem mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent. Een schuindak aanbouw wordt hierdoor ook voor jouw portefeuille financieel een behoorlijk stuk betaalbaarder.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Hoe snel wordt een aanbouw geplaatst?

Wil je buiten extra ruimte creëren? Maar hou je niet van verhuizen?

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u