Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten uitbouw slaapkamerZou je graag een nieuwe slaapkamer in je woning willen realiseren? Heb je daarvoor echter niet zoveel plaats beschikbaar? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een slaapkamer in een uitbouw te realiseren. Wanneer je hiervoor kiest moet er rekening worden gehouden met twee verschillende kosten. In eerste instantie zijn er de kosten voor de realisatie van de uitbouw op zich, maar daarnaast moet ook de slaapkamer uiteraard worden ingericht. Welke mogelijkheden er precies bestaan op vlak van een uitbouw slaapkamer en welke kosten er aan verbonden zijn kom je te weten op deze pagina.

*Tip:

→ Direct weten wat een aanbouw kost voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een uitbouw slaapkamer?

Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina is het fout om te denken dat je met de realisatie van een uitbouw alleen helemaal klaar bent. De uitbouw kan dan wel gerealiseerd zijn, het spreekt voor zich dat je nog moet investeren in een goed bed en de nodige kasten. Wat bovendien ook te denken van de elektriciteit die moet worden aangelegd evenals de isolatie die dient te worden geplaatst? In eerste instantie zetten we even de kostprijs van een casco uitbouw voor jou op een rijtje middels onderstaande prijstabel.

Afmetingen van uitbouw Gemiddelde kostprijs
Uitbouw van 2 x 2 meter Gemiddeld zo’n 9.500 euro
Uitbouw van 3 x 2 meter Gemiddeld zo’n 12.750 euro
Uitbouw van 4 x 2 meter Gemiddeld zo’n 15.900 euro
Uitbouw van 5 x 2 meter Gemiddeld zo’n 16.950 euro
Uitbouw van 6 x 2 meter Gemiddeld zo’n 18.850 euro

Heb je de uitbouw op zich gerealiseerd? In dat geval is het tijd geworden om te kijken naar de inrichting van de slaapkamer. Hiervoor dien je rekening te houden met een aantal verschillende zaken die aangekocht dienen te worden. Het betreft hier de volgende onderdelen:

  • Eén of meerdere kleerkasten
  • Een bed
  • Een matras en dekbed
  • Verlichting
  • Een eventueel tapijt

Op basis van bovenstaande zaken kan je er rekening mee houden dat er één van de onderstaande meerprijzen zullen worden aangerekend voor de daadwerkelijke realisatie van jouw slaapkamer.

Type slaapkamer Gemiddelde kostprijs
Standaard slaapkamer Tussen 650 & 1.050 euro
Complete, comfortabele slaapkamer Tussen 1.000 & 2.500 euro

De prijsopbouw van een uitbouw slaapkamer

Wanneer we de prijsopbouw van een uitbouw slaapkamer gaan evalueren stellen we vast dat de constructie op zich bestaat uit drie verschillende kosten. In eerste instantie dient er uiteraard heel wat materiaal te worden aangekocht. Dit neemt meteen met de grootste kostprijs in beslag, 62 procent om correct te zijn. 36 procent van de kosten moeten worden betaald om de arbeidskosten in te dekken en de resterende 2 procent moet worden gereserveerd voor de zogenaamde voorrijkosten. Deze laatste kunnen aanzienlijk worden beperkt door te kiezen voor een bedrijf uit jouw omgeving.

Keuzes die de kostprijs van een uitbouw slaapkamer beïnvloeden

Vooraleer een uitbouw slaapkamer kan worden gerealiseerd zijn er verschillende kosten waar je rekening mee zal willen houden. Een aantal kosten hebben betrekking tot de omvang en de opbouw van de uitbouw, maar anderen richten zich dan uiteraard weer vooral tot de inrichting er van. Wij hebben de belangrijkste keuzes in ieder geval op een rijtje gezet.

Keuze 1: De grootte van de uitbouw slaapkamer

Een slaapkamer hoeft niet perse er groot te zijn, maar ze moet uiteraard wel een zeker comfort kunnen realiseren. Eerder op deze pagina hebben we reeds verschillende afmetingen van een uitbouw slaapkamer op een rijtje gezet. Hoe groter de uitbouw, des te hoger natuurlijk de prijs komt te liggen, maar in verhouding is het prijsverschil vrij beperkt. Aan jou om uit te maken welke omvang je uiteindelijk voor jouw uitbouw slaapkamer wenst te voorzien.

Keuze 2: De inrichting van de je uitbouw slaapkamer

De inrichting van je uitbouw slaapkamer bepaal je uiteraard helemaal zelf. Hierbij wordt er ook een onderscheid gemaakt tussen een slaapkamer voor kinderen en voor volwassenen. Een kinderkamer is per definitie een stuk voordeliger, maar veel hangt in deze af van het type bed evenals de kwaliteit van de gebruikte materialen. Kies je voor een eenvoudige inrichting met betaalbare materialen? Dan kan je gemiddeld rekenen op een kostprijs van zo’n 650 tot 1.050 euro. Kies je voor een complete slaapkamer met echt kwalitatieve materialen? Dan begint de kostprijs doorgaans ergens rond de 1.000 euro, maar kan ze uiteindelijk zonder moeite oplopen tot 2.000 à 2.500 euro.

Interessante bespaartips

Wil je graag een uitbouw slaapkamer laten realiseren bij jouw woning? Heb je evenwel nood aan enkele interessante bespaartips waardoor je de kostprijs van het project kan drukken? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips voor jou bijzonder interessant zijn.

  • Kies voor minder dure materialen

Bij de realisatie van een uitbouw slaapkamer kan je altijd een keuze maken uit tal van verschillende materialen. Het ene materiaal is wat dat betreft een stuk voordeliger dan het andere. Wil je de kostprijs van je uitbouw slaapkamer aanzienlijk beperken? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een uitbouw van hout of kunststof. Heb je iets meer te besteden? Dan kan je nog kiezen voor aluminium.

  • Beperk de voorrijkosten met een bedrijf uit jouw omgeving

Zou je graag het aandeel van de voorrijkosten aanzienlijk binnen de perken willen houden? In dat geval is het altijd een goed idee om er voor te kiezen om een bedrijf uit jouw eigen omgeving onder de arm te nemen. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf is het namelijk mogelijk om de voorrijkosten aanzienlijk te beperken. In de praktijk kan deze besparing toch al snel oplopen tot zo’n 50 euro of meer.

Bespaar tot 30% op jouw uitbouw slaapkamer

Het is vrij normaal dat het laten realiseren van een uitbouw slaapkamer steeds gepaard gaat met bepaalde, toch niet onaanzienlijke kosten. Bovenstaande bespaartips kunnen er dan wel voor zorgen dat het kostenplaatje enigszins kan worden gedrukt, maar toch kan ze nog steeds vrij hoog uitvallen. Dit kan worden verholpen door rekening te houden met de laatste tip die we in petto hebben. Kies er namelijk gerust voor om offertes voor een uitbouw slaapkamer op te vragen bij verschillende bedrijven. Je zal merken dat je op deze manier in de praktijk zomaar een besparing tot wel 30 procent kan realiseren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door