Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 5 meterSteeds meer mensen spelen vandaag de dag met de gedachte om een aanbouw/uitbouw 5 meter te kopen. Een dergelijke aanbouw of uitbouw kan zeer veel verschillende functies hebben. Zo kan ze worden gebruikt om een extra slaapkamer te realiseren, maar is het ook mogelijk om ze dienst te laten doen als bijkeuken, als hobbykamer en ga zo maar door. Gezien de niet onaanzienlijke diepte van een aanbouw/uitbouw 5 meter is het wel belangrijk om er bij stil te blijven staan dat deze niet zonder vergunning kan worden gerealiseerd. Heb je hier geen probleem mee, maar wil je eerst concreet weten welke kosten er aan een dergelijke aanbouw of uitbouw verbonden zijn? Dat kom je te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 5 meter?

Allereerst stellen veel mensen die willen investeren in een aanbouw/uitbouw 5 meter zich natuurlijk de vraag welke prijs ze hiervoor dienen te betalen. Een exacte prijs aangeven is helaas niet mogelijk. Dit komt omdat deze voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk is van de afwerking die op het einde van de rit wordt gerealiseerd. Hoe kwalitatiever en duurder de afwerking, des te hoger uiteraard ook de totale kostprijs van je aanbouw/uitbouw 5 meter zal komen te liggen. Dit alles neemt echter niet weg dat we je toch een beeld kunnen geven van de gemiddelde kostprijs waar je rekening mee kan houden voor een aanbouw/uitbouw 5 meter. Deze wordt dan ook duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

Type aanbouw/uitbouw 5 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 5 x 2 = 10 vierkante meter Tussen 17.750 & 22.750 euro
Aanbouw/uitbouw 5 x 3 = 15 vierkante meter Tussen 27.900 & 35.800 euro
Aanbouw/uitbouw 5 x 4 = 20 vierkante meter Tussen 32.800 & 39.800 euro
Aanbouw/uitbouw 5 x 5 = 25 vierkante meter Tussen 39.000 & 54.950 euro
Aanbouw/uitbouw 5 x 6 = 30 vierkante meter Tussen 49.500 & 64.950 euro

De hierboven vermelde prijzen zijn inclusief een standaard afwerking. Buiten een standaard afwerking zijn ook de plaatsingskosten inbegrepen evenals de BTW.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 5 meter

Wat de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 5 meter betreft is het van belang om er rekening mee te houden dat deze uit niet één, maar wel uit meerdere onderdelen bestaat. De belangrijkste kost is deze die is verbonden aan het kopen van het materiaal. Op dit vlak mag je rekening houden met zo’n 62 procent van het totale prijskaartje. 36 procent van de kosten dienen te worden betaald voor het indekken van de arbeidskost en de overgebleven 2 procent gaat op aan de voorrijkosten die mogelijks verschuldigd zijn.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 5 meter kunnen beïnvloeden

Vooraleer over te gaan tot het kopen en laten plaatsen van een aanbouw/uitbouw 5 meter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat meerdere keuzes de uiteindelijke kostprijs van een dergelijke constructie beïnvloeden. Wij hebben al deze keuzes op een rijtje gezet.

Keuze 1: De breedte van de aanbouw/uitbouw 5 meter

Zoals je reeds hebt gemerkt wordt er met een aanbouw/uitbouw 5 meter verwezen naar de diepte waar de constructie over beschikt. Het spreekt echter voor zich dat de kostprijs niet uitsluitend wordt gebaseerd op de diepte, maar ook afhankelijk is van de breedte van de constructie. Hoe breder je aanbouw of uitbouw is, des te hoger de kosten zullen uitvallen. Let op, bepaal de breedte altijd aan de hand van het doel wat je voor je aanbouw of uitbouw voor ogen hebt. Alleen op deze manier kan je onaangename verrassingen vermijden.

Keuze 2: Prefab of maatwerk?

Een eveneens zeer belangrijk gegeven waar je graag bij stil zal willen blijven staan is terug te vinden in de opbouw van de aanbouw/uitbouw 5 meter. De eerste mogelijkheid op dit vlak is een prefab constructie. Deze is gemiddeld 2.000 euro voordeliger in vergelijking met een maatwerk aanbouw of uitbouw. Let wel, in bepaalde gevallen ben je min of meer verplicht om te gaan voor een maatwerk aanbouw/uitbouw 5 meter. Dit is in het bijzonder het geval wanneer je erg specifieke eisen hebt voor de constructie in kwestie.

Interessante bespaartips

De kostprijs die is verbonden aan een aanbouw/uitbouw 5 meter zal lang niet voor iedereen even betaalbaar zijn. Dat is vervelend, maar hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Wist je namelijk dat er diverse mogelijkheden bestaan om een besparing te realiseren op het prijskaartje van een aanbouw/uitbouw 5 meter? Wij hebben de meest interessante bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Maak een vrijblijvende afspraak

Zou je er graag zeker van zijn dat de vakman van jouw keuze je op efficiëntste en bovendien ook meest voordelige wijze van dienst kan zijn? In dat geval is het altijd de moeite waard om een vrijblijvende afspraak te maken. Een dergelijke afspraak is gratis en kan er voor zorgen dat je absolute zekerheid krijgt.

  • Kies voor een prefab aanbouw/uitbouw 5 meter

Wil je besparen op de kosten van je aanbouw/uitbouw 5 meter en zijn er eigenlijk geen strikte, bijzondere eisen waar er rekening mee moet worden gehouden? In dat geval kan je er perfect voor kiezen om een prefab constructie te kopen en te laten plaatsen. Hiermee kan je tot zomaar even 2.000 euro aan kosten uitsparen.

  • Kies voor een vakman uit jouw eigen buurt

In de totale kostprijs van je aanbouw/uitbouw 5 meter zitten zo’n 2 procent aan voorrijkosten inbegrepen. Wil je deze kosten tot een absoluut minimum beperken? In dat geval is het de moeite waard om te kiezen voor een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd. Hierdoor kunnen de voorrijkosten niet alleen stevig worden gedrukt, maar in bepaalde gevallen zelfs volledig worden uitgeschakeld. Gemiddeld kan je hiermee zo’n 60 euro besparen.

Bespaar tot 30% op de kosten voor jouw aanbouw/uitbouw 5 meter

De niet onaanzienlijke afmetingen waar een aanbouw/uitbouw 5 meter over beschikt zorgt er voor dat er niet zelden vrij aanzienlijke kosten aan de realisatie er van verbonden zijn. Dat kan een doorn in het oog zijn van veel mensen die graag over een dergelijke, grote aanbouw/uitbouw willen beschikken. Bovenstaande bespaartips zorgen er gelukkig voor dat er een bepaalde besparing kan worden gerealiseerd op de standaard kostprijs. Wil je er echter honderd procent zeker van zijn dat je kan rekenen op het meest voordelige prijskaartje voor jouw aanbouw/uitbouw 5 meter? In dat geval moet je offertes aanvragen bij meerdere bedrijven. Door deze werkwijze te hanteren zal je er altijd de voordeligste kostprijs tussenuit kunnen halen waardoor je in de praktijk tot wel 30 procent (extra) kan besparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vijf tips waarmee je kunt aanbouwen zonder vergunning

Het kan zijn dat je een aanbouw wil plaatsen en geen extra

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij