Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een aanbouw/uitbouw 6 meter is reeds een behoorlijke constructie om toe te voegen aan je woning. Gezien de niet onaanzienlijke afmetingen van een dergelijke aanbouw of uitbouw is het van belang om er rekening mee te houden dat deze niet vergunningsvrij kan worden gerealiseerd. Heb je hier geen enkel probleem mee? Dan is het wel zo dat je hiermee een zeer mooie toevoeging aan je bestaande huis kan realiseren. Zou jij ook graag een aanbouw/uitbouw 6 meter willen toevoegen aan je huis, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben van de kosten die er op dit vlak aan je aangerekend kunnen worden? Deze worden meteen duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande informatie.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 6 meter?

Heb je er altijd al van gedroomd om een aanbouw/uitbouw 6 meter te realiseren bij je woning? In dat geval zal je bij voorkeur allereerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die voor een dergelijke aanbouw of uitbouw in rekening worden gebracht. We hebben deze kosten voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet in de onderstaande prijstabel.

Type aanbouw/uitbouw 6 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 6 x 2 = 12 vierkante meter Tussen 19.750 & 24.950 euro
Aanbouw/uitbouw 6 x 3 = 18 vierkante meter Tussen 29.900 & 37.900 euro
Aanbouw/uitbouw 6 x 4 = 24 vierkante meter Tussen 38.750 & 51.750 euro
Aanbouw/uitbouw 6 x 5 = 30 vierkante meter Tussen 49.900 & 64.900 euro
Aanbouw/uitbouw 6 x 6 = 36 vierkante meter Tussen 57.400 & 70.900 euro

De kosten die staan aangegeven in de bovenstaande prijstabel zijn deze voor een standaard aanbouw/uitbouw 6 meter. In de aangegeven kosten zijn buiten de materialen ook de plaatsingskosten evenals de BTW inbegrepen.

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 6 meter

Buiten de bovenstaande prijzen is het eveneens voor jou als potentiële investeerder in een aanbouw/uitbouw 6 meter van belang dat je een duidelijk beeld krijgt van de prijsopbouw. Deze bestaat niet alleen uit de kosten voor het aanschaffen van de materialen. Wat bovendien namelijk ook te denken van de arbeidskosten evenals de voorrijkosten die in het merendeel van de gevallen door vakmannen in rekening worden gebracht? De materiaalkosten nemen bij een aanbouw/uitbouw 6 meter 62 procent van de kosten in beslag, de arbeidskosten zijn goed voor 36 procent en de overgebleven 2 procent dient te worden betaald voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 6 meter beïnvloeden

Je dient er vooraleer over te gaan tot het kopen van een aanbouw/uitbouw 6 meter rekening mee te houden dat er heel wat verschillende keuzes gemaakt zullen moeten worden. Deze keuzes hebben niet alleen betrekking tot bijvoorbeeld de uitstraling van je aanbouw/uitbouw, maar wat bovendien ook te denken van de constructie waaruit ze bestaat? Wij hebben de belangrijkste keuzes alvast voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De precieze afmetingen van je aanbouw/uitbouw 6 meter

Dat je kiest voor een aanbouw/uitbouw met een diepte van 6 meter is natuurlijk slechts één. Wat namelijk ook te denken van de breedte en de hoogte waar de constructie over beschikt? Al deze verschillende onderdelen zullen uiteindelijk het totale kostenplaatje beïnvloeden. Het prijsverschil, afhankelijk van de breedte van de aanbouw/uitbouw 6 meter werd reeds duidelijk gemaakt door middel van de aangegeven prijstabel eerder op deze pagina.

Keuze 2: Prefab of maatwerk constructie

Met betrekking tot de constructie van je aanbouw/uitbouw 6 meter kan je een keuze maken uit een prefab of een maatwerk oplossing. Een prefab constructie kan uiteraard steeds gerealiseerd worden tegen de scherpst mogelijke prijs, maar daar staat tegenover dat maatwerk veel unieker is. Je moet er wel rekening mee houden dat er tussen de beide constructies onderling sprake kan zijn van een prijsverschil dat kan oplopen tot zo’n 2.000 euro. Heb je dus slechts een beperkt budget voor handen voor je aanbouw/uitbouw 6 meter? Dan is een prefab uitvoering voor jou ongetwijfeld het interessantst.

Keuze 3: Eventuele opties voor je aanbouw/uitbouw 6 meter

Tal van verschillende opties die er op de markt zijn terug te vinden zijn voor jouw aanbouw/uitbouw 6 meter niet echt noodzakelijk, maar daarom kunnen ze wel interessant zijn. Wij hebben nog enkele opties inclusief hun gemiddelde kostprijs voor jou op een rijtje gezet.

Type optie voor aanbouw/uitbouw 6 meter Gemiddelde kostprijs
Geveldoorbraak Gemiddeld zo’n 2.900 euro
Stucwerk Gemiddeld zo’n 950 euro
Plaatsing van de elektriciteit Gemiddeld zo’n 425 euro
Voorzien van centrale verwarming Gemiddeld zo’n 950 euro
Aftimmerwerk Gemiddeld zo’n 290 euro

Interessante bespaartips

Vooraleer je echt overgaat tot het kopen van een aanbouw/uitbouw 6 meter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op verschillende manieren kan worden bespaard. De onderstaande, interessante bespaartips kunnen uitstekend worden toegepast in nagenoeg elke situatie en zorgen er voor dat uiteindelijk het aanschaffen en laten plaatsen van een aanbouw/uitbouw 6 meter op financieel vlak een stuk toegankelijker wordt.

  • Een serre als alternatief voor een aanbouw

Je bent uiteraard niet verplicht om een aanbouw of een uitbouw 6 meter te laten realiseren indien je wat meer bewoonbare oppervlakte wenst. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een mogelijkheid bestaat om een basis serre te laten realiseren? Door deze keuze te maken kan je al snel een paar duizenden euro’s besparen.

  • Beperk de voorrijkosten met een vakman uit je buurt

Om er zeker van te kunnen zijn dat een aanbouw/uitbouw 6 meter op zo voordelig mogelijke wijze kan worden gerealiseerd is het altijd van belang om nutteloze kosten zoveel als mogelijk is te voorkomen. Dit geldt onder meer voor de zogenaamde voorrijkosten. Wil je deze in de kiem kunnen smoren? Kies dan bij voorkeur altijd voor een vakman uit jou eigen omgeving. Zo kan je al snel tot 60 euro of meer besparen.

Tot 30% besparen op de kosten van een aanbouw/uitbouw 6 meter

De bovenstaande bespaartips kunnen reeds zorgen voor een aanzienlijke vermindering van het prijskaartje van je aanbouw/uitbouw 6 meter. Dit is echter nog lang niet alles. Wist je namelijk dat er zomaar nog tot wel 30 procent extra kan worden bespaard? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk gewoon door het aanvragen en vergelijken van offertes van meerdere bedrijven. Hierdoor wordt het immers in één oogopslag duidelijk bij welke partij je op het grootste financiële voordeel kan rekenen voor de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 6 meter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vijf tips waarmee je kunt aanbouwen zonder vergunning

Het kan zijn dat je een aanbouw wil plaatsen en geen extra

Hoeveel extra ruimte kan je met aanbouw creëren?

Tegenwoordig breiden veel huiseigenaren hun woning uit met een aanbouw. Een aanbouw

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil