Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten garage uitbouwIn het merendeel van de gevallen kiezen mensen die een uitbouw willen laten realiseren er voor om hier hun auto in te plaatsen. Een uitbouw gebruiken als garage is dan ook vandaag de dag zeer populair. Niet alleen zorgt de bouw van een garage als uitbouw er voor dat je op zeer comfortabele wijze bij je auto kan komen, daarnaast is ook een uitstekende veiligheid voor je voertuig gegarandeerd. Denk jij er omwille van deze redenen eveneens aan om een garage uitbouw te realiseren bij je huis? In dat geval geeft de onderstaande informatie je een duidelijk beeld van het kostenplaatje waar je rekening mee dient te houden.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een garage uitbouw?

Vooraleer een garage uitbouw te realiseren spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben op de kosten die er aan verbonden zijn. Uiteraard is dit niet honderd procent juist aan te geven, niet in het minst omdat de kostprijs van een garage uitbouw sterk onderhevig is aan de persoonlijke voorkeur van jou als eigenaar. De onderstaande prijstabel zorgt er evenwel toch voor dat je voor wat het realiseren van een garage uitbouw betreft geen sprong in het diepe dient te wagen.

Type uitbouw Gemiddelde kostprijs
Garage uitbouw van steen Gemiddeld tussen de 15.000 & 16.000 euro

In de hierboven aangegeven kostprijs zijn niet alleen de materiaalkosten en de arbeidskosten inbegrepen, hetzelfde geldt ook voor de BTW. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk geen rekening meer dient te houden met extra, onverwachte kosten.

De prijsopbouw van een garage uitbouw

Indien je een uitbouw garage wil laten realiseren zijn er meerdere kosten waar je bij stil moet blijven staan. De totale kostprijs van een garage uitbouw bestaat wat dat betreft dan ook niet uitsluitend uit de arbeidskosten, maar wat bovendien ook te denken van de prijs voor het aankopen van de materialen evenals de voorrijkosten? Wanneer we al deze verschillende prijzen meer in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat de arbeidskosten met 62 procent veruit de grootste zijn. 36 procent van alle kosten zijn voorbehouden voor het bestellen van de verschillende materialen en de resterende 2 procent zijn voorrijkosten. Deze laatste kan je perfect inperken door er voor te kiezen om een beroep te doen op een bedrijf uit de buurt.

Keuzes die de kostprijs van een garage uitbouw beïnvloeden

De uiteindelijke kostprijs die je zal moeten betalen voor de realisatie van een garage uitbouw is afhankelijk van zeer veel uiteenlopende factoren. Kies je bijvoorbeeld voor een volledig stenen garage uitbouw, moet er gebruik worden gemaakt van bijzondere materialen, wil je elektriciteit aanleggen in de garage en ga zo maar door. Wij hebben de belangrijkste keuzes die de uiteindelijke kostprijs van een garage uitbouw bepalen even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van een uitbouw garage

De afmetingen van je uitbouw garage zullen uiteraard voor een zeer groot deel de uiteindelijke kostprijs bepalen. In principe mag je er rekening mee houden dat je per vierkante meter voor een uitbouw garage een prijskaartje dient te betalen welke is gelegen rond de 950 euro.

Keuze 2: Moet ze geïsoleerd worden of niet?

We vertellen je niets nieuws wanneer we zeggen dat een auto tijdens de wintermaanden wel eens behoorlijk te lijden kan hebben onder de winterse omstandigheden. De koude temperaturen kunnen er dan ook voor zorgen dat de batterij het voor bekeken houdt waardoor je auto niet meer start. Door er voor te kiezen om je uitbouw garage te isoleren wordt dit probleem op zeer efficiënte wijze voorkomen. Bovendien hoeft het isoleren van je garage ook helemaal niet zoveel geld te kosten. Wij hebben even de verschillende soorten isolatie voor je uitbouw garage op een rijtje gezet.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Spouwmuurisolatie 22 euro per vierkante meter
Dakisolatie (bij plat dak) Tussen 60 & 80 euro per vierkante meter
Dakisolatie (bij schuin dak) Tussen 30 & 92 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Hoe je het ook draait of keert, het realiseren van een uitbouw garage brengt altijd een niet onaanzienlijke kostprijs met zich mee. Voor veel mensen zal het prijskaartje dat aan een dergelijke uitbouw is verbonden dan ook even schrikken zijn, maar gelukkig bestaan er ook diverse mogelijkheden om een besparing te kunnen realiseren. Wil je graag weten hoe? De onderstaande bespaartips kunnen je alvast behoorlijk op weg helpen!

  • Beperk de afmetingen van je uitbouw garage

Heb je slechts een kleine auto en / of ben je van plan om echt alleen maar je auto in de uitbouw garage te plaatsen? Maak deze dan niet nodeloos groot. Zoals je reeds hebt kunnen lezen ligt de prijs per vierkant meter zo rond de 950 euro. Reken zelf maar eens uit hoeveel je kan besparen door de afmetingen van je garage uitbouw binnen de perken te houden.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Het mag dan om niet zo’n aanzienlijk bedrag gaan, 2 procent van de totale kosten worden toch veroorzaakt door de voorrijkosten die door een bedrijf in rekening worden gebracht. Je kan deze kosten aanzienlijk drukken of zelfs volledig voorkomen door er voor te kiezen om een beroep te doen op een bedrijf bij jou uit de buurt. Dit is eigenlijk een zeer eenvoudige mogelijkheid om een besparing te verwezenlijken en dat zonder dat je ook maar hoeft te vrezen voor enig verlies aan kwaliteit.

Bespaar tot 30% (extra) op de kosten van een garage uitbouw

Zelfs mits rekening te houden met de bovenstaande bespaartips kan het nog steeds niet zo voor de hand liggend zijn om een uitbouw garage te realiseren bij jouw woning. Gelukkig hebben we nog een extra bespaartip achter de hand gehouden die je tot zomaar even 30 procent extra laat besparen. Hoe? Zeer eenvoudig. Er bestaan tegenwoordig namelijk zeer veel bedrijven die een uitbouw garage voor jou kunnen realiseren. Door offertes op te vragen bij meerdere bedrijven en deze met elkaar te vergelijken ben je uiteindelijk verzekerd van de best mogelijke prijs. Een eenvoudige vergelijking uitvoeren kan je op deze manier eenvoudig tot wel 30 procent besparen. Zo wordt een garage uitbouw plaatsen ook voor jouw budget uiterst betaalbaar.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te