Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten opties aanbouwBij de realisatie van een aanbouw kan je er altijd voor kiezen om gebruik te maken van één of meerdere opties die er aan je worden aangeboden. Verschillende van deze opties zijn dan misschien een beetje overbodig, daar staat tegenover dat er ook diverse opties bestaan die wel degelijk bijzonder interessant zijn. Denk jij er ook aan om een aanbouw te realiseren bij je huis en zou je graag een duidelijk overzicht willen hebben van de verschillende mogelijke opties die eventueel voor handen zijn? Wij hebben de beste opties voor jou uitgezocht en hebben ze op deze pagina even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kosten aanbouw opties?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een aanbouw te realiseren bij jouw woning zal je niet alleen rekening willen houden met de bouw van de constructie, maar ook met de afwerking. Voor een aanbouw geldt dat er heel wat potentieel interessante opties gerealiseerd kunnen worden. We hebben het hierbij niet uitsluitend om de plaatsing van elektriciteit, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld het realiseren van stucwerk of het voorzien van een centrale verwarming? Wij hebben alvast enkele van de interessantste en vaakst gekozen opties voor een aanbouw voor jou op een rijtje gezet inclusief de gemiddelde kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht.

 

Soort optie voor aanbouw Gemiddelde kostprijs
Geveldoorbraak Gemiddeld zo’n 2.900 euro
Stucwerk Gemiddeld zo’n 950 euro
Elektra Gemiddeld zo’n 475 euro
Centrale verwarming Gemiddeld zo’n 1.050 euro
Aftimmerwerk Gemiddeld zo’n 325 euro

De prijsopbouw van aanbouw opties

Voor het aanschaffen en laten plaatsen van aanbouw opties geldt dat er rekening moet worden gehouden met meerdere kosten. Allereerst is er de prijs die moet worden betaald voor het aanschaffen van de aanbouw opties. Deze is gemiddeld gelegen rond de 65 procent. De kosten die worden aangerekend voor de plaatsing van de aanbouw opties in kwestie nemen gemiddeld 30 procent in beslag. De resterende 5 procent moet voorzien worden voor het betalen van de voorrijkosten en de eventuele transportkosten met betrekking tot het afvoeren van eventueel bouwafval.

Keuzes die de kostprijs van aanbouw opties kunnen beïnvloeden

Bij het aanschaffen van bepaalde aanbouw opties is het altijd belangrijk om rekening te houden met enkele specifieke keuzes welke je als eigenaar van de woning dient te maken. Het is aan te raden om met deze keuzes rekening te houden omdat ze veelal een bepaalde invloed hebben op het totale prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de aanbouw opties.

Keuze 1: Het soort aanbouw opties

Zoals reeds aangegeven in de prijstabel eerder op deze pagina is het zo dat er tal van verschillende aanbouw opties bestaan. De kostprijs die in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van de aanbouw optie van je keuze. Een geveldoorbraak is bijvoorbeeld heel wat duurder in vergelijking met de plaatsing van centrale verwarming. Het aftimmerwerk laten realiseren door een vakman is wat dat betreft één van de voordeligste opties die er bestaan voor een aanbouw.

Keuze 2: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het merendeel van de aanbouw opties die bestaan kunnen in principe zelf worden geplaatst of gerealiseerd door de persoon die eigenaar is van het gebouw. Dit geldt wel in mindere mate voor bijvoorbeeld de plaatsing van elektriciteit. Hoe dan ook, door zelf de aanbouw opties die je hebt aangekocht te plaatsen is het mogelijk om een niet onaanzienlijk deel van de arbeidskosten te besparen. Hierdoor wordt de realisatie van elke aanbouw optie financieel een behoorlijk stuk interessanter.

Keuze 3: Het aantal aanbouw opties

Wist je dat je in bepaalde gevallen een korting kan krijgen wanneer je meerdere opties in één keer laat plaatsen door hetzelfde bedrijf? We noemen dit een kwantumkorting. Een dergelijke korting kan oplopen tot zo’n 10 procent wat er voor zorgt dat je aanbouw opties zonder kwaliteitsverlies te hoeven lijden financieel nog interessanter worden. Bespreek dit uiteraard wel altijd op voorhand bij het bedrijf die de opties moet leveren en plaatsen.

Interessante bespaartips

Het feit dat het op deze pagina gaat om aanbouw opties zorgt er voor dat ze lang niet voor iedereen een echte must zullen zijn. Toch moet het gezegd dat verschillende aanbouw opties een zeer belangrijke meerwaarde kunnen realiseren. Zijn ze voor jou echter niet helemaal betaalbaar? Geen probleem! De onderstaande, interessante bespaartips kunnen helpen om het prijskaartje van jouw aanbouw opties in te perken!

  • Stem de opties af op jouw noden

Het is altijd belangrijk om voor jezelf uit te maken welke opties voor jou interessant kunnen zijn en welke niet. De opties die interessant kunnen zijn, zijn steeds afhankelijk van de functie die de aanbouw in kwestie zal vertegenwoordigen. Voor een opslagruimte kunnen bepaalde opties bijvoorbeeld overbodig zijn terwijl ze van cruciaal belang kunnen zijn in het geval van een aanbouw garage of iets anders.

  • Plaats de aanbouw opties zelf

Verschillende aanbouw opties zijn eigenlijk zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Uiteraard moet je hier de nodige tijd voor voorzien en is dit uitsluitend weggelegd voor de handige Harry’s, maar toch is het op deze manier mogelijk om een zeer interessant bedrag extra te besparen op de kostprijs van je aanbouw opties.

  • Bestel de aanbouw opties bij een bedrijf uit de buurt

Er worden voor de levering en plaatsing van aanbouw opties altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn niet echt aanzienlijk (tussen de 0,50 & 1 euro per kilometer), maar toch duwen ze het kostenplaatje voor jouw aanbouw opties enigszins de hoogte in. Door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt kunnen deze in ieder geval tot een absoluut minimum worden beperkt.

Bespaar tot 30% (extra) op jouw aanbouw opties!

Zou je graag zoveel mogelijk willen kunnen besparen op de kostprijs van jouw aanbouw opties? In dat geval kunnen we je uitsluitend aanraden om een offerte voor deze opties op te vragen bij niet één, maar wel bij meerdere bedrijven. Deze opties vervolgens op vlak van kostprijs met elkaar vergelijken zorgt er voor dat je altijd bent verzekerd van een veel interessanter prijskaartje. Door te vergelijken kunnen jouw aanbouw opties in de praktijk zomaar even tot 30 procent goedkoper worden!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kun je zorgen voor een vlekkeloze aanbouw?

Een aanbouw is een extra ruimte, die je aan je huis erbij

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u

Moet ik kiezen voor een aanbouw of een uitbouw?

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit