Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Soorten aanbouwHet handige van een aanbouw is dat je je huis kunt uitbreiden terwijl de kosten relatief gezien meevallen. Er zijn tal van soorten aanbouwen die je huis telkens op een andere wijze vergroten. Een aanbouw voor een garage is een heel ander soort aanbouw dan een aanbouw voor een keuken. Denk alleen al aan de vorm van isolatie. In een garage is het niet erg als het wat kouder is, maar een keuken heb je graag gewoon goed geïsoleerd. Ook heb je een aanbouw keuken vaak heel erg geïntegreerd in de woning, terwijl een garage er een beetje buiten mag vallen.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten een aanbouw voor jou zullen zijn? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Verschillende soorten aanbouw

Welke soorten aanbouw zijn er eigenlijk precies en wat zijn de kosten? Allereerst is er de aanbouw garage. Je kunt deze tegen het huis aan laten plaatsen zodat je altijd droog je spullen uit de auto kunt halen en ruimte hebt om bijvoorbeeld fietsen en een motor of scooter droog te kunnen zetten.

Qua kosten zit je dan rond de € 500,- per kubieke meter. Een aanbouw van 3 meter breed bij 2 meter lang en 2,5 meter hoog heeft een inhoud van 15 kubieke meter en zal dus rond de € 7.500,- kosten. Je hebt dan een basis uitvoering inclusief alle kosten. Als je meer luxe wenst zal de prijs (fors) stijgen.

Verder kun je ervoor kiezen een deel van je huis uit te bouwen, bijvoorbeeld de keuken of woonkamer. Aangezien dit meer werk is dan het aanbouwen van een garage, liggen de kosten ook hoger. Je kunt uitgaan van zo’n € 900,- per kubieke meter. Uiteraard zijn de genoemde prijzen geheel afhankelijk van de gewenste uitvoering en luxe.

Kosten alles soorten aanbouw en uitbouw

Aanbouw op maat

Behalve de standaard uitvoeringen kun je er natuurlijk voor kiezen een aanbouw op maat te laten maken. De aanbouw wordt dan geheel naar je eigen wensen en eisen vormgegeven en opgezet, zodat je een aanbouw hebt die precies geschikt is voor het doel waarvoor je de aanbouw wil gebruiken. Zie ook: kosten veranda.

De exacte kosten weten voor jouw nieuwe aanbouw?

Neem eens vrijblijvend contact op met erkende aannemersbedrijven in je regio om het aanbod te vergelijken. Door contact op te nemen met aannemers en je wensen duidelijk te maken kunnen zij je een gratis prijsopgave toesturen. Daardoor krijg je een goed beeld van de prijzen. En door het aanbod naast elkaar te leggen kun je besparen op de totale kosten. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook eens de volgende aanbouw kosten pagina’s:

> Kosten aanbouw
> Kosten aanbouw per m2
> Kosten aanbouw serre
> Kosten aanbouw woning berekenen
> Vrijblijvend advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe snel wordt een aanbouw geplaatst?

Wil je buiten extra ruimte creëren? Maar hou je niet van verhuizen?

Het proces van het plaatsen van een aanbouw

Gedurende de laatste paar maanden werd men verzocht om zo veel mogelijk

Veelgemaakte fouten aanbouw

Als u een aanbouw aan uw woning laat plaatsen, dan creëert u