Kosten aanbouw/uitbouw 50m2

Kosten aanbouw/uitbouw 50m2In eerste instantie zal je met betrekking tot de realisatie van een aanbouw of uitbouw bij je huis moeten bepalen over welke afmetingen deze precies dient te beschikken. Op dit vlak kan je een keuze maken uit zeer veel verschillende mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om een aanbouw/uitbouw 50m2 te laten realiseren. Een dergelijke aanbouw is interessant omdat ze vrij aanzienlijke oppervlakte er voor zorgt dat ze voor zeer veel uiteenlopende doelen kan worden gebruikt. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Twijfel dan niet langer en ontdek op deze pagina welke mogelijkheden er bestaan met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw 50m2 en welke kosten er aan verbonden zijn.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 50m2?

Er moet bij de realisatie van een aanbouw/uitbouw 50m2 steeds rekening mee worden gehouden dat het gaat om een niet onaanzienlijke constructie. Daar staat wel tegenover dat een dergelijke aanbouw of uitbouw kan worden gebruikt voor zeer veel uiteenlopende zaken. Wil je bijvoorbeeld een bijkeuken of een grotere woonkamer realiseren of ben je op zoek naar een mogelijkheid om een thuiskantoor te realiseren? Het kan allemaal. Op vlak van een aanbouw/uitbouw 50m2 kan er rekening worden gehouden met de onderstaande gemiddelde kostprijs.

Type aanbouw/uitbouw Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 50m2 Tussen 74.900 & 94.900 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 50m2

Wat de prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 50m2 betreft is het aan te raden om er bij stil te blijven staan dat deze altijd bestaat uit minimaal drie onderdelen. Het belangrijkste deel is terug te vinden in de kosten van het materiaal. Deze nemen dan ook in totaal zo’n 62 procent in beslag. 36 procent van de kosten voor een aanbouw/uitbouw 50m2 gaan naar de arbeidskosten en de overgebleven 2 procent moeten worden betaald voor de voorrijkosten. Deze laatste twee procent kan je mogelijks proberen te drukken door een beroep te doen op een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 50m2 beïnvloeden

Meerdere keuzes hebben een bepaalde invloed op de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend voor de realisatie van een aanbouw/uitbouw 50m2. Enkele van deze keuzes heb je in de hand, maar helaas niet allemaal. Hoe dan ook, door stil te blijven staan bij de onderstaande keuzes kan je het uiteindelijke prijskaartje van je aanbouw/uitbouw 50m2 op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden.

Keuze 1: De precieze afmetingen van je aanbouw/uitbouw 50m2

De prijstabel eerder op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er meerdere verhoudingen bestaan voor wat een aanbouw/uitbouw 50m2 betreft. Het gaat hierbij dan vooral om de verhouding tussen de diepte en de breedte van de constructie. Om er zeker van te zijn dat je steeds een zo laag mogelijke kostprijs moet betalen is het altijd van belang om hier rekening mee te houden. Wil je graag definitief uitsluitsel over de concrete kostprijs? Dan is het de moeite waard om dit te overleggen met de vakman die je onder de arm wenst te nemen.

Keuze 2: Een prefab of maatwerk aanbouw/uitbouw 50m2

Voor een aanbouw/uitbouw 50m2 kan er een keuze worden gemaakt tussen een prefab en een maatwerk constructie. De prefab uitvoering van een dergelijk bouwwerk is financieel uiteraard het interessantst, niet in het minst omdat er nauwelijks mogelijkheden zijn om ze te personaliseren. Heb je echter als eigenaar van een woning wel specifieke eisen voor de realisatie van je aanbouw of uitbouw 50 vierkante meter en heb je daar een extra bedrag voor over? Dan is kiezen voor een maatwerk oplossing steeds de beste oplossing. Het onderlinge prijsverschil tussen beide constructies is wel gelegen op minimaal 2.000 euro.

Keuze 3: De afwerking van je aanbouw/uitbouw 50m2

Los van de constructie van je aanbouw/uitbouw 50m2 moet er uiteraard ook stil worden gestaan bij de afwerking er van. Op dit vlak zal je een keuze moeten maken uit meerdere materialen, maar daarnaast moet er ook nog worden gekeken naar bijvoorbeeld de plaatsing van elektriciteit, het eventuele aftimmerwerk, etc. Indien je de afwerking van je aanbouw/uitbouw 50m2 voor je eigen rekening neemt en je met andere woorden een casco constructie laat realiseren ben je steeds verzekerd van de best mogelijke prijs. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er nog heel wat tijd en werk in je aanbouw of uitbouw komt te zitten.

Interessante bespaartips

Wanneer je de keuze maakt om over te gaan tot het kopen en laten plaatsen van een aanbouw/uitbouw 50m2 spreekt het voor zich dat je een bepaald budget zal moeten voorzien. Dit budget is niet bepaald onaanzienlijk te noemen waardoor het voor veel mensen hun financiële situatie waarschijnlijk een beetje te boven gaat. Gelukkig bestaan er ook mogelijkheden om de hoogte van dit prijskaartje te drukken. Hoe je dat doet wordt duidelijk gemaakt aan de hand van onderstaand overzicht.

  • Stel een gedetailleerd plan op

Het is altijd belangrijk om aan de vakman die de werken moet gaan uitvoeren duidelijk te maken wat er precies van hem of haar verwacht wordt. Door het opmaken van een gedetailleerd plan zal je kunnen vaststellen dat er altijd een zo concreet mogelijke offerte kan worden ontvangen. Hierdoor verdwijnen financiële verrassingen met betrekking tot de realisatie van jouw aanbouw/uitbouw 50m2 als sneeuw voor de zon.

  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen

Met betrekking tot de realisatie van een aanbouw/uitbouw 50m2 zijn er verschillende zaken die je in eigen handen kan nemen. In het bijzonder kan er hierbij gedacht worden aan de afwerking welke eigenlijk voor iedereen toegankelijk is. Door je aanbouw/uitbouw 50m2 casco te laten opleveren en de verdere afwerking zelf uit te voeren zal je altijd kunnen vaststellen dat er een erg aantrekkelijk financieel voordeel mee kan worden behaald.

Tot 30% besparen op een aanbouw/uitbouw 50m2

Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina zijn de kosten die verbonden zijn aan een aanbouw/uitbouw 50m2 allerminst onaanzienlijk. Buiten de bovenstaande, interessante bespaartips is er nog een extra mogelijkheid om een besparing te realiseren op de volledige kostprijs van een dergelijke constructie. Wist je namelijk dat je er altijd goed aan doet om een offerte op te vragen voor een aanbouw/uitbouw 50m2 bij meerdere partijen? Door deze vervolgens na het aanvragen met elkaar te vergelijken zal je meteen kunnen vaststellen dat de verschuldigde kostprijs behoorlijk kan worden gedrukt. Zo wordt een aanbouw/uitbouw 50m2 ook voor jou betaalbaar!

Aanbouw nodig? Vergelijk aannemers

De prijzen van een aanbouw kunnen aanzienlijk verschillen per aannemersbedrijf. Wij raden je aan om als eerste stap meerdere offertes van lokale specialisten te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Vergelijk en bespaar ook honderden euro's!