Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten aanbouw/uitbouw 8 meterDe omvang van de aanbouw of uitbouw die je bij jouw huis wenst te realiseren is altijd afhankelijk van het doel dat je er voor hebt uitgewerkt. In bepaalde gevallen zorgt dit doel er voor dat je voldoende hebt aan een constructie die over een beperkte diepte beschikt, maar in andere situaties kan er een vrij aanzienlijk bouwwerk voor vereist zijn. Neem nu bijvoorbeeld een aanbouw/uitbouw 8 meter. Een dergelijke, niet onaanzienlijke diepte zorgt er voor dat je deze nieuwe, beschikbare ruimte in principe voor alles kan gebruiken. Of je nu van plan bent om er een garage in te realiseren of je een ander doel voor ogen hebt, het kan allemaal. Wil jij ook graag een aanbouw/uitbouw 8 meter laten realiseren bij je huis? Zou je echter eerst graag duidelijk willen weten met welke kosten je rekening dient te houden? Je komt het allemaal te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina.

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een aanbouw/uitbouw 8 meter?

Het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor een aanbouw/uitbouw 8 meter is onderhevig aan meerdere keuzes die je als eigenaar van het huis dient te maken. Deze keuzes hebben betrekking tot de volgende zaken:

  • Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt
  • Het type constructie waarvoor wordt gekozen
  • De mogelijke opties die moeten worden gerealiseerd

Los van bovenstaande spreekt het voor zich dat er wel gemiddelde, standaard kosten bestaan voor wat de realisatie van een aanbouw/uitbouw 8 meter betreft. We hebben deze prijzen even voor jou op een rijtje gezet in de onderstaande, compacte prijstabel.

Type aanbouw/uitbouw 8 meter Gemiddelde kostprijs
Aanbouw/uitbouw 8 x 2 = 16 vierkante meter Tussen 28.250 & 38.250 euro
Aanbouw/uitbouw 8 x 3 = 24 vierkante meter Tussen 38.800 & 51.800 euro
Aanbouw/uitbouw 8 x 4 = 32 vierkante meter Tussen 52.900 & 66.900 euro
Aanbouw/uitbouw 8 x 5 = 40 vierkante meter Tussen 62.900 & 74.900 euro
Aanbouw/uitbouw 8 x 6 = 48 vierkante meter Tussen 72.250 & 90.750 euro

De prijsopbouw van een aanbouw/uitbouw 8 meter

De bovenstaande prijstabel zorgt er voor dat je reeds enige duidelijkheid hebt met betrekking tot de kostprijs in verband met de realisatie van een aanbouw/uitbouw 8 meter. Deze prijzen geven echter niet duidelijk aan op welke manier ze zijn opgebouwd. Op dit vlak moet je rekening houden met drie onderdelen. Het gaat hierbij om de materiaalkosten (goed voor 62 procent), de arbeidskosten (goed voor 36 procent) en de voorrijkosten (2 procent). Het is vanzelfsprekend dat de daadwerkelijke prijsopbouw van je aanbouw/uitbouw 8 meter wel steeds kan worden beïnvloed door enkele keuzes die je maakt.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw/uitbouw 8 meter beïnvloeden

Vooraleer de beslissing te nemen om een aanbouw/uitbouw 8 meter te kopen dien je er rekening mee te houden dat er verschillende keuzes bestaan die gemaakt dienen te worden. Wij hebben deze verschillende keuzes alvast even voor jou in een duidelijk overzicht gegoten:

Keuze 1: Het exacte formaat van je aanbouw/uitbouw 8 meter

Dat je kiest voor een aanbouw/uitbouw 8 meter betekent nog niet automatisch dat je ook je keuze hebt gemaakt op vlak van breedte van de constructie. De eerder op deze pagina weergegeven prijstabel heeft namelijk duidelijk gemaakt dat zowel een breedte van 2, 3, 4, 5 als 6 meter tot de mogelijkheden behoren. Voor welke van deze verschillende breedtes jij uiteindelijk zal kiezen is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Let wel op, hoe groter de breedte, des te hoger de totale kosten uiteraard zullen komen te liggen.

Keuze 2: Een prefab of maatwerk constructie

Voor een aanbouw/uitbouw 8 meter is het mogelijk om een prefab of een maatwerk constructie te laten realiseren. Een prefab aanbouw/uitbouw 8 meter is gemiddeld zo’n 2.000 euro goedkoper in vergelijking met de maatwerk variant. Dit komt omdat nagenoeg de volledige constructie reeds in de fabriek wordt gemaakt. Ze wordt vervolgens op haar totaliteit naar jouw huis getransporteerd waar ze meteen kan worden bevestigd. Het spreekt voor zich dat je hierdoor een groot aantal arbeidskosten kan uitsparen. Heb je echter zeer persoonlijke eisen en verwachtingen in je hoofd voor je aanbouw/uitbouw 8 meter? Dan zal je toch moeten kiezen voor de maatwerk oplossing.

Keuze 3: De deuren en ramen waar gebruik van wordt gemaakt

Het spreekt voor zich dat je in jouw aanbouw/uitbouw 8 meter gebruik kan maken van zeer veel uiteenlopende soorten deuren en ramen. Je kan er in principe zelfs voor kiezen om een dakraam te voorzien. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen voor hun aanbouw of uitbouw echter voor een schuifpui. Hiermee beschikken ze meteen over een raam en deur in één en bovendien kunnen ze ook nog eens genieten van een mooi uitzicht op de achterliggende tuin. Voor het plaatsen van een gemiddelde schuifpui kan er rekening worden gehouden met een prijskaartje van zo’n 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Ben jij van mening dat een aanbouw/uitbouw 8 meter ook voor jouw huis een interessante toevoeging kan vormen? Beschik je evenwel slechts over een enigszins beperkt budget wat er voor zorgt dat je op verschillende manieren moet proberen om een besparing te realiseren? In dat geval kunnen deze onderstaande, interessante bespaartips een absolute aanrader zijn.

  • Probeer enkele werken zelf uit te voeren

Op het ogenblik dat je overgaat tot het aanschaffen van een aanbouw/uitbouw 8 meter is het van belang om er rekening mee te houden dat deze op meerdere manieren kan worden opgeleverd. Zo kan je kiezen voor een casco oplevering, maar is het ook mogelijk om ze in haar totaliteit af te laten werken door het bedrijf dat ze komt leveren en plaatsen. Door op dit vlak zelf de handen uit de mouwen te steken en te kiezen voor een casco afwerking kan je steeds rekenen op de scherpst mogelijke prijs.

  • Zorg voor een goede isolatie van je aanbouw/uitbouw 8 meter

De isolatie is een punt waar veel mensen voor wat hun aanbouw/uitbouw 8 meter betreft niet of nauwelijks bij stil blijven staan. Dat is geen goed idee, want hierdoor kan je jaarlijks heel wat extra moeten betalen op je energiefactuur. Gelukkig hoeft dit niet noodzakelijk het geval te zijn, in tegendeel. Door te kiezen voor goed isolerend glas en een algemeen degelijke isolatie met een hoge isolatiewaarde kan je gegarandeerd heel wat kosten uitsparen. Bovendien geniet je zo optimaal van jouw nieuw gecreëerde, bewoonbare oppervlakte.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw aanbouw/uitbouw 8 meter

Zou je graag nog een (extra) besparing willen realiseren op het kopen en laten plaatsen van een aanbouw/uitbouw 8 meter? Dat kan. Nog steeds maken veel mensen die een dergelijke investering willen doen namelijk de fout dat ze zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee gaan. Dat is geen goed idee. Door offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven en deze met elkaar te vergelijken zal je immers altijd een aantrekkelijke, extra besparing kunnen realiseren. Met een beetje geluk is het op deze manier zelfs mogelijk om de totaalprijs van jouw aanbouw/uitbouw 8 meter met wel 30 procent te verlagen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De mogelijkheden bij een aanbouw en de erbij horende kosten

Ga je een aanbouw, uitbouw of bijbouw doen? Wat is het verschil

Wat komt er allemaal kijken bij de aanbouw van een serre?

Sommige mensen kiezen ervoor om hun woonkamer extra ruimte te geven door

Aandachtspunten waardevolle aanbouw realiseren

Wanneer je van plan bent om een aanbouw aan je huis te