Alles wat je moet weten over de aanbouw - uitbouw
Gratis en vrijblijvend

In veel gevallen worden constructie en uitbreiding in één adem genoemd. Dit is niet verwonderlijk, want op het eerste gezicht verschillen de twee structuren niet zo veel van elkaar. Er moet echter worden gezegd dat een aanbouw en een uitbouw twee verschillende dingen zijn. Er wordt gekozen voor een aanbouw om een volledig gescheiden gebouw te creëren. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij een uitbreiding om een bestaande ruimte uit te breiden. Wil je een duidelijk beeld hebben van alle verschillen en kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van een aanbouw of uitbouw? Dan gaan we je zoveel mogelijk proberen te informeren!

Aanbouw Kostprijs
6 m2 12.000
10 m2 15.000
15 m2 22.500
Uitbouw Kostprijs
6 m2 12.500
10 m2 16.500
15 m2 24.000

Wat valt onder een aanbouw?

Je kunt een aanbouw het beste beschrijven als een structuur die is gebouwd op bijvoorbeeld een bestaande gevel of gebouw. Dit betekent dat er geen uitbreiding of bestaande ruimte wordt gebouwd, maar een geheel nieuwe constructie. Het is ook mogelijk om de structuur uit te breiden met een deur die de beweging van het huis naar de aanbouw vergemakkelijkt. Er wordt vaak gezegd dat het uitvoeren van een aanbouw veel meer kost dan een uitbouw. Dit is in de praktijk niet waar. Afhankelijk van de gebruikte materialen liggen de kosten van de twee structuren erg dicht bij elkaar. Het is daarom van belang om de andere zaken goed te overwegen voordat je kiest voor een van de twee constructies.

Wat valt onder een uitbouw?

Nu weet je dat een aanbouw een nieuw gebouw is. Dit is niet het geval bij een uitbouw. Hier kies je er namelijk voor om de bestaande keuken of woonkamer uit te breiden, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt. Aan de andere kant is het ook mogelijk om de grotere ruimte te onderbreken en een grotere doorgang of deur te plaatsen. Meer en meer mensen kiezen voor een uitbouw in hun huis, waar ze hun auto veilig en comfortabel kunnen plaatsen. Zelfs als je ervoor kiest om een uitbouw te nemen in plaats van een aanbouw, is het belangrijk om te onthouden dat hiervoor meestal een vergunning nodig is.

Hoeveel kost een extensie en een extensie?

De belangrijkste kwestie voor veel mensen die een aanbouw of uitbouw willen bouwen is welke van de twee structuren het meest voordelig is. Hier kun je eigenlijk nauwelijks een goed antwoord op geven. Over het algemeen kun je zeggen dat een aanbouw een beetje duurder is, hoewel het prijsverschil eigenlijk heel beperkt is. Daarnaast moet je vooral rekening houden met de afmetingen en materialen van de verschillende constructies. Zoals reeds aangegeven, is het belangrijk om bij het bepalen van de prijs rekening te houden met de geprefabriceerde en aangepaste constructie. Gemiddeld wordt 1500 tot 2000 euro minder betaald voor een geprefabriceerde variant. Houd er rekening mee dat als je de geprefabriceerde aanbouw of uitbouw kiest, je niet veel opties heeft voor het aanpassen van het ontwerp en de uitvoering.

Wat is de prijsopbouw?

Als we het hebben over de kosten van een aanbouw en een uitbouw, spreekt het voor zich dat u meer wilt weten over wat u precies betaalt. De prijsstructuur van een aanbouw of uitbouw is in feite min of meer hetzelfde. De aanschafkosten van het materiaal zijn bijvoorbeeld in beide gevallen het hoogst. Deze zijn ongeveer 60% van de kosten. 35% van de kosten wordt besteed aan het uitvoeren van het werk en de resterende 5% kan worden gebruikt om de kosten van het voorrijden te betalen. Houd er rekening mee dat de prijsstructuur ook afhankelijk is van het type aanbouw of uitbouw. Kiezen voor maatwerk zorgt er voor dat het precies naar wens is maar aan de andere kant ook dat je hogere loonkosten krijgt.

En de vergunning?

Het is duidelijk dat er veel overeenkomsten zijn tussen een uitbouw en aanbouw Dit geldt ook voor de vergunning die je moet aanvragen. De bepalingen van de gemeente die van toepassing zijn op de diepte, hoogte en locatie van een aanbouw zijn daarom ook van toepassing op een uitbouw. Bovendien moet in beide gevallen ook rekening worden gehouden met de buren. Ze hebben namelijk het recht om bezwaar te maken tegen de constructie. Zelfs als je al een vergunning hebt gekregen, kan zo’n bezwaar de zaak verpesten.

Tot 30% besparen!

Wil je ook een aan- of uitbouw voor jouw huis? Het is dus niet meer dan normaal dat u de kostprijs zo beperkt mogelijk wilt houden. Dit kan worden bereikt door een objectieve vergelijking te maken tussen de verschillende bedrijven die dit voor je kunnen doen. Wanneer Wanneer je offertes aanvraagt en deze met elkaar vergelijkt en tegen elkaar uitspeelt is een besparing tot 30% absoluut mogelijk. Onnodig te zeggen dat dit geweldig is!

Heb je al zin gekregen in het verbeteren van jouw woning? Zet dan nu de eerste stap naar een nieuwe aan- of uitbouw en vraag gratis een vrijblijvende offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *