Dakkoepel aanbouw

Dakkoepel aanbouwZeer veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in hun woning gebruik te maken van een zogenaamde dakkoepel aanbouw. Een dakkoepel is interessant omdat ze op vrij eenvoudige wijze een unieke lichtinval in huis weet te creëren. Bovendien zijn ze tegenwoordig ook heel wat stiller dan vroeger. Toen werden ze vaak als een obstakel aanzien omdat er bij regen een enorm lawaai kon worden vastgesteld. Bovendien kon een stevige hagelbui de nodige schade aanbrengen aan de koepel, iets wat tegenwoordig eigenlijk veel minder het geval is. Ben jij ook van plan om een dakkoepel aanbouw te laten plaatsen op jouw huis, maar wil je eerst graag een duidelijk zicht hebben op de kosten waar je rekening mee moet houden? Dan ben je op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

*Tip:

→ Wat kost een aanbouw voor jou? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een dakkoepel aanbouw?

Indien je van plan bent om een dakkoepel aanbouw te laten realiseren bij je huis is het niet meer dan normaal dat je eerst graag even een duidelijk beeld wil hebben van de kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht. Wij hebben wat dit betreft verschillende mogelijkheden op vlak van een dakkoepel aanbouw voor je uitgezocht en op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type dakkoepel aanbouw Gemiddelde kostprijs
Standaard dakkoepel Vanaf gemiddeld 175 euro
Kwalitatieve, goed isolerende dakkoepel Vanaf gemiddeld 425 à 475 euro

De hierboven aangegeven kosten voor een dakkoepel zijn altijd exclusief de daadwerkelijke montage. Hiervoor wordt door een vakman vaak een uurtarief in rekening gebracht welke is gelegen tussen de 35 en 45 euro. Wil je bovendien kunnen genieten van het comfort van een elektrische bediening? Hou dan nog rekening met een meerprijs van zo’n 425 euro.

De prijsopbouw van een dakkoepel aanbouw

Het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor de plaatsing van een dakkoepel aanbouw is voor het overgrote merendeel gebaseerd op de kostprijs voor het kopen van het materiaal dat is vereist. De materiaalkost neemt dan ook zo’n 62 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 36 procent van de prijs gaat vervolgens op aan de arbeidskosten en de resterende 2 procent dient voor het indekken van de voorrijkosten. Verschillende kosten kunnen evenwel worden gedrukt door bepaalde keuzes die jij als eigenaar van het pand maakt.

Keuzes die de kostprijs van een dakkoepel aanbouw beïnvloeden

Vooraleer je er voor kiest om de opdracht te geven om een dakkoepel te laten bouwen spreekt het voor zich dat je rekening zal willen houden met meerdere keuzes welke gemaakt dienen te worden. Deze verschillende keuzes bepalen uiteindelijk niet alleen de kwaliteit, maar ook de uitstraling van je dakkoepel aanbouw. Je vindt ze hieronder terug.

Keuze 1: De afmetingen van de dakkoepel aanbouw

De eerste keuze is uiteraard zeer voor de hand liggend, maar lang niet iedereen staat er afdoende bij stil. Hoe dan ook, hoe groter de dakkoepel aanbouw is die je wenst te realiseren, des te hoger uiteraard ook het kostenplaatje zal komen te liggen. Dit is niet in het minst het geval omdat er bij een grote dakkoepel uiteraard gebruik wordt gemaakt van aanzienlijk meer materiaal. Wil je de kostprijs van je dakkoepel aanbouw tot een minimum beperken? Kies dan voor een constructie met zo beperkt mogelijke afmetingen.

Keuze 2: Het materiaal waaruit de dakkoepel aanbouw bestaat

Op vlak van het materiaal kan je voor je dakkoepel aanbouw een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dat vlak kunststof en glas. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van acrylaat of polycarbonaat. Je kan er eventueel ook voor kiezen om een combinatie te kopen van kunststof en glas. Wil je er zeker van zijn dat de inbraakveiligheid van je woning zo optimaal mogelijk wordt gehouden? In dat geval kies je beter voor het iets duurdere, maar eigenlijk onbreekbare polycarbonaat.

Keuze 3: Eventuele extra opties

Voor wat de realisatie van een dakkoepel aanbouw betreft kan je nog rekening houden met verschillende eventuele opties. Kies je er bijvoorbeeld voor om gebruik te maken van inbraakwerende materialen? En wat bovendien te denken van de realisatie van een eventuele zonwering mogelijks met bediening vanop afstand? Al deze verschillende extra opties kunnen uiteraard een zeer interessante meerwaarde met zich meebrengen, maar daar staat wel tegenover dat ze ook de kostprijs van je dakkoepel aanbouw zullen verhogen.

Interessante bespaartips

De realisatie van een dakkoepel aanbouw kan gepaard gaan met een vrij stevig prijskaartje. Lang niet iedereen zal dan ook zomaar over de nodige financiële mogelijkheden beschikken waardoor het interessant kan zijn om enkele bespaartips uit te proberen. Door rekening te houden met de onderstaande tips is het dan ook alvast mogelijk om een structurele besparing op de levering en plaatsing van jouw dakkoepel aanbouw te realiseren.

  • Kies voor een standaard afmeting

Tegenwoordig is het perfect mogelijk om een dakkoepel aanbouw geheel op maat van jou wensen te laten maken. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk interessant, maar er staat wel een veel hoger prijskaartje tegenover. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je kan genieten van de best mogelijke prijs voor jouw dakkoepel aanbouw? In dat geval is het altijd aan te raden om te kiezen voor standaard afmetingen.

  • Laat de plaatsing doen door een bedrijf uit de buurt

2 procent van alle kosten die betrekking hebben tot de levering en plaatsing van een dakkoepel aanbouw is terug te vinden in de voorrijkosten. Door er voor te kiezen om een beroep te doen op een bedrijf uit jouw omgeving is het gelukkig mogelijk om deze kostprijs tot een absoluut minimum te beperken.

Bespaar tot wel 30% op jouw dakkoepel aanbouw!

Zou je graag ook willen kunnen genieten van de bijzondere lichtinval die een dakkoepel voor jouw woning kan realiseren? Bieden bovenstaande bespaartips echter niet voldoende besparing waardoor ze nog net buiten je budget valt? In dat geval hebben we nog één gouden tip voor jou in petto. Wist je namelijk dat er ook een mogelijkheid bestaat om tot wel 30 procent extra te besparen op de kostprijs van je dakkoepel aanbouw? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door niet meteen met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Door het opvragen van verschillende offertes zal je kunnen vaststellen dat je dakkoepel aanbouw zomaar even tot 30 procent voordeliger kan worden. Als dat niet mooi meegenomen is!

Met isolatie voor dakisolatie verlaag je de energierekening.

 

Aanbouw nodig? Vergelijk aannemers

De prijzen van een aanbouw kunnen aanzienlijk verschillen per aannemersbedrijf. Wij raden je aan om als eerste stap meerdere offertes van lokale specialisten te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Vergelijk en bespaar ook honderden euro's!